Weihenstephan – Weihenstephaner Hefeweissbier
Weihenstephan's goudgele witbier met wit schuim met fijne poriën ruikt naar kruidnagel en maakt indruk op de consument met zijn verfrissende bananensmaak. Hij is vol van smaak en heeft een zachte gistsmaak. Om op elk moment van te genieten (altijd een plezier/genot), past uitstekend bij vis en zeevruchten, bij pittige kaas en vooral bij de traditionele Beierse kalfsworst. Gebrouwen volgens Weihenstephan's eeuwenoude brouwtraditie op de Weihenstephan-heuvel.
Witbier is een verfrissend fruitig, lichtzuur bier vaak gebrouwen met koriander en curacaoschillen (sinaasappelschillen). Witbier is een eeuwenoude bierstijl, maar onlosmakelijk verbonden met Pierre Célis, die de bierstijl halverwege de vorige eeuw redde van de ondergang en met Hoegaarden Witbier weer op de kaart zette.
Nu is Witbier weer een veel gedronken en gewaardeerde bierstijl, zeker in de zomer. Verwar Witbier niet met de Duitse bierstijl Weizen.Witbier is gebrouwen met ongemoute tarwe en er worden kruiden toegevoegd, die de frisse smaak geven, Weizen is gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot met gemoute tarwe en kent geen toevoegingen.