Resultaat 1–24 van de 29 resultaten wordt getoond

Abbaye Notre-Dame de Saint-R?my – Trappistes Rochefort 10

3,79

Deze Rochefort 10 heeft een diep roodbruine kleur en een mooi aroma. Een mooi bier om eens te proeven bij complexere smaken van de BBQ!

Bevog Brewery – Dreams 2023

15,79
"Oh lieve, lieve Dreams, wat hebben we je gemist..." Bevog Brewery is ontzettend blij en trots om de nieuwste versie van hun fenomenale Barrel Aged Icebock - Dreams aan te kondigen. Als ode aan hun meesterlijke Barrel Aged Barleywine, waarbij elk beetje aroma en smaak is geconcentreerd en tot het hoogtepunt is verheven door vriesdestillatie, is de 2024-editie van Dreams net zo rijk en complex als altijd. Een harmonie van luxe, decadentie en overdaad voor degenen die weten hoe ze van de fijnere geneugten van het leven kunnen genieten en die het buitengewone echt waarderen.

Bevog Brewery – Hagger

15,49
Hagger is een blend van geselecteerde vatgerijpte gerstewijnen. Het complexe aroma en de smaak van gedroogd fruit, donkere en zoete karamel, vanille, kokosnoot, cacao, lichte gebrandheid en bessen is een product van een complexe brouwtechniek gecombineerd met de zorgvuldig gecontroleerde rijping in eikenhouten vaten. Het grootste deel is gerijpt op bourbonvaten en de rest wordt in andere gedistilleerde vaten gerijpt.

Big Belly – Jacques Holy Quadruple: Marsala BA

8,19
Het afgelopen jaar kregen Big Belly vaker de vraag "Komt er weer een Jacques Barrel Aged?". Het antwoord is ja! Het succes van de vorige editie willen ze echter overtreffen. Om die reden duurde het wat langer, want de Jacques Barrel Aged 2023 heeft ruim 2 jaar op Marsala vaten gerijpt. Deze bijzondere vaten van 500l hebben ze via een speciale weg weten te bemachtigen. Big Belly kan niet anders zeggen dan dat het een parel van een bier is geworden. Naast de bekende karamel tonen van Jacques, kan je de smaken van vanille en gestoofde abrikozen verwachten met een zachte en zoete hout toets.

Big Belly – Liquid Christmas 2-year BA

7,99
Big Belly's hit Liquid Christmas Desserts uit een barrel?! Ja zeker, dit keer heeft hun Red Velvet Christmas Cake Quadruple op whiskeyvaten gelegen. Ruim 2 jaar heeft dit bier gerijpt op hun eigen geïmporteerde vaten uit Schotland. Het bier geeft je een verwarmend en boozy mondgevoel met tonen van kokos, chocolade en vanille. Met dit bier scoor je niet alleen in December, maar in de hele winter.

Bottle Logic Brewing – Flesh to Stone (2024)

31,29
De GABF Gold Medal-winnende kleine batch barleywine van Bottle Logic Brewing is terug! Bottle Logic heeft hun FOBAB Gold Medal en Best of Show-winnende #ArcaneRituals Engelse stijl Barleywine laten rijpen in een kleine collectie ongelooflijke Peach Brandy-vaten voor een delicate zomerse variantrelease! Het rijke bruine suikerachtige taartkorstmoutkarakter van het basisbier zingt in deze vaten -- Bottle Logic haalt smaken van vanille, leer, zwarte thee en rijpe perzik rechtstreeks uit het hout en de resterende spirit in deze buitengewone eikenhouten schatten.

Bottle Logic Brewing – Kryptos (2024)

31,29
Dit bier debuteerde op Week of Logic 2024 onder de alias "Between Subtle Shading and the Absence of Light", van het eerste ontcijferde deel van James Sanborns "Kryptos"-sculptuur in het CIA-hoofdkwartier. Met zijn mix van morsecode, oude codes en cryptografieën blijft de uiteindelijke boodschap van Sanborns sculptuur ongrijpbaar. Net als het kunstwerk nodigt deze vloeistof je uit om de diepten ervan te verkennen als een gelaagde puzzel. Bottle Logic heeft deze Engelse Barleywine laten rijpen in een selectie Heaven Hill-bourbonvaten met een combinatie van vanillebonen uit Vanuatu en de Comoren, en het vervolgens afgemaakt met Mostra Coffee's beroemde 'Philippines Heritage'-koffiebonen voor van koffie afgeleide lagen vanille, bakkruiden, geroosterde noten en karamel.

Brouwerij Bliksem – Battle of the Blends 2022

5,19

Het beste van het beste krijg je als je een dikke Imperial Stout vijftien maanden rijpt op peated Whisky vaten en blendt met een bitterzoete Barley-wine. Wat proef je dan? Alles! “Balance to the FORCE, it brings…”

Brouwerij de Hemel – Nieuw Ligt Grand Cru (2018)

9,69
Gerstewijn; Gebrouwen om lang te rijpen. Vol, donker en aromatisch. Ook heerlijk als aperitief. Nu al (2018) op dronk, maar rond 2023 op zijn hoogtepunt. Koel en donker bewaren. Houdbaar tot in de eeuwigheid.

De Halve Maan – Straffe Hendrik Heritage 2022

19,69
Straffe Hendrik Heritage is een bijzondere variant van de Straffe Hendrik Quadrupel, aangezien het een één jaar op eikenhouten vaten gerijpt bier is. Het bier wordt in het najaar gebrouwen en is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar. De smaak en geur van het bier zijn zeer complex en evolueren door de jaren heen. De tannine uit de vaten combineert prachtig met de bijzondere mouten in het bier. De combinatie van de kruidigheid en bitterheid van de quadrupel met de subtiele smaak van wijn en hout uit de vaten is onnavolgbaar. Ook zoethout en donker fruit zoals rozijnen, pruimen en vijgen zijn te ontdekken. Met de jaren zal het bier ook een vleugje porto ontwikkelen.

De Struise Brouwers – Sint Amatus Reserva (2020)

4,19
Sint Amatus is de twee jaar op Woodford Reserve bourbonvaten gerijpte versie van Pannepeut. Donkere quadrupel (Trappist stijl).

Jackie O’s Brewery/ Hoof Hearted Brewing – King Size Bunk Beds

19,19
Bourbon barrel aged Haverwijn gebrouwen met lactose en geconditioneerd op sinaasappelschil, vanille en amandelen. Gebrouwen in samenwerking met Hoof Hearted.

Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy – Kord: Red Wine Pinot Noir Barrel Aged

9,50
Kord: Red Wine Pinot Noir Barrel Aged van Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy is een Barrel Aged Quintupel bier, gerijpt in vaten rode wijn van Pinot Noir druiven.

Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy – Kord: Red Wine Tempranillo Barrel Aged

9,50
Kord: Red Wine Tempranillo Barrel Aged van Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy is een Barrel Aged Quintupel bier, gerijpt in vaten rode wijn van Tempranillo druiven.

Jopen – I’m a Barley Girl

7,19
Bijna een jaar gerijpt op oude Tullibardine & Strathclyde whiskyvaten. Aroma's van rijke karamel, zuurstok en eikenhout. Hij heeft een medium body in de mond en charmeert met zijn heerlijke whiskysmaken.

Lervig – Paragon 2022 by Rackhouse

16,09
Paragon 2022 brengt op bourbonvaten gerijpte gerstewijn samen en drukt op meesterlijke wijze tonen van gedroogde vijgen, rozijnen en vanille uit, aangevuld met karamel-, toffee- en chocoladetonen van de mout. Het resultaat is een symfonie van smaken die uw smaakpapillen omhult en het alcoholgehalte met finesse verhult. Het is een bewijs van onze toewijding aan de oude stijl en de kunst van het brouwen, ingekapseld in elke fles.

Lervig – Paragon 2023 by Rackhouse

16,09
Paragon is in de loop der jaren een van Lervig's vlaggenschipbieren geworden. Wat hun gerstewijn speciaal maakt, is dat hij altijd met exact hetzelfde recept wordt gebrouwen, maar elke editie is uniek vanwege een aantal factoren, vattypes en omgevingsfactoren om het kort te zeggen. In 2023 gebruikten ze verse, hoog-char Jim Beam-vaten waarin het bier een jaar rijpte. Lervig vindt het resultaat behoorlijk geweldig en het kan het beste worden omschreven als een Kentucky-knuffel. Geniet ervan - Het is een geweldig jaar voor de Paragon!

Ritual Lab – Italian Uncommon Ale

15,79
De laatste jaren komt besmetting tussen bier en druiven steeds vaker voor. De stijl van “Italiaans druivenbier” wordt nu internationaal erkend. Dit is echter waar de controverse ontstaat, vooral in een land als Italië, waar wijn en druiven iets onaantastbaars en heiligs vertegenwoordigen. Is het echt voldoende om gewoon wat most of druiven in een bier te doen om er een echte IGA van te maken? Blijkbaar is dit dilemma nog niet opgelost en zijn er nog steeds verhitte debatten gaande over wat wel en niet gedefinieerd moet worden als een "Italiaanse Grape Ale" en wat niet. Vandaar het idee om de kwestie te bagatelliseren met een karakterbier dat volgens de richtlijnen misschien in de beruchte categorie zou kunnen vallen, maar in werkelijkheid, naar Ritual Lab's mening, dit niet volledig weerspiegelt zoals het is gecodificeerd. Dit is hoe Italian Uncommon Ale werd geboren; een product dat moeilijk in een bepaalde stijl past, waardoor ze al hun creativiteit konden uiten en hun mening over de kwestie konden geven. Barleywine met een alcoholpercentage van 13,5%, 12 maanden gerijpt in Gin-vaten met toevoeging van rozijnen in Ritual Lab's Formello-kelder. De vrijwel afwezige carbonatatie, het totale gebrek aan schuim, het hoge alcoholgehalte, maar vooral de duidelijke tonen van druiven en gedroogd fruit, zorgen ervoor dat het meer op een passitowijn lijkt dan op een echt bier. Om optimaal van een dergelijk product te kunnen genieten, moet je enkele eenvoudige maar belangrijke regels respecteren, die dichter bij de wereld van wijn staan ​​dan bij die van bier: Serveertemperatuur: 15 graden, serveerhoeveelheid: 90/120 ml.

Ritual Lab – Self Examination: Maple Syrup & Bourbon BA

9,39

Deze gerstewijn van Ritual Lab is deels gerijpt in bourbonvaten en deels in ahornsiroopvaten. Daarna is hiervan een blend gemaakt om een unieke ervaring te creëren.

Ritual Lab/ Lervig – Made by Human: Bourbon BA Dark Barleywine

9,39
Een donkere Barleywine, 14 maanden lang gerijpt in Bourbonvaten.

Sint Bernardus – Abt 12

2,99

St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, afkomstig van onze eigen specifieke gist. Het zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Het bier laat zich vlot drinken door zijn zachte volmondige smaak en perfecte evenwicht tussen bitter en zoet. Een Abt drinken is met volle teugen van het leven genieten.

Door zijn smaakvolle karakter kan de Abt 12 zijn mannetje staan tegenover een waaier aan rijke vleesgerechten en wild bereidingen, zoals bijvoorbeeld stoverij en konijn. Blauwe kaas, bijvoorbeeld Roquefort, vormen ook een ‘perfect match’ met de Abt 12. En vergeet niet om hem te combineren met chocolade, voor een onverwachte maar zeer geslaagde combinatie.

Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 10

2,79

Zundert 10 is een roodbruin quadrupel bier met een volle, zachte smaak die in balans wordt gebracht met een mooie hop bitterheid. In de geur vind je tonen van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Vliegende Paard Brouwers – Pr?aris Grand Cru Double BA – Cognac & White Wine

12,79
Deze Quadrupel heeft op twee houten vaten gelegen: Remy Martin Cognac vaten en vaten van een mooie witte wijn. Samen brengt dit een hele mooie complexiteit.

Vliegende Paard Brouwers – Pr?aris Grand Cru Laphroaig BA

12,79
Deze Quadrupel heeft op Laphrioag vaten gelegen, waardoor het bier een hele mooie turfsmaak heeft gekregen.

Quadrupel Bier online kopen bij BIER&VLEES.Quadrupel is een vol en zwaar bovengistend speciaalbier met een alcoholpercentage van 8,5% tot 12%. De kleur varieert van donker koper tot zeer donkerbruin en is helder. In de neus kan je de karamelmout, kandij en gedroogd fruit herkennen. Als smaak proef je karamel, een licht bittertje en mooie zoetalcoholische nasmaak. Een Quadrupel komt in de traditionele abdij- en trappistenbrouwerijen op de 4e plek na de Blond, Dubbel en de Tripel. Het Nederlandse La Trappe heeft deze naam bedacht.