Ārpus Brewing Co./ Nerdbrewing – Coconut x Vanilla x Maple Imperial Stout
€7,59Nerdbrewing is een kleine brouwerij uit Malmö, Zweden, gesticht in 2015, vooral bekend vanwege hun stouts. Dus natuurlijk moest Ārpus met ze samenwerken om een Imperial Stout te maken – Ze brouwden een gedurfde stout en voegden toen vanille, ahornsiroop en kokosnoot toe om er een vloeibaar dessert van te maken.
Brouwerij EemBier – Eem Potig
€3,89De Eem Potig is een romige stout met krachtige tonen van mokka en koffie. Dit verwarmende bier bevat 7,5% alcohol.
Brouwerij EemBier – The Wind Cries Porter
€3,49The Wind Cries Porter van EemBier is een gerookte Porter met ahornsiroop. De gebruikte mouten zijn: Pilsmout, Munich, Steibach Rauch, Carafa en Roost. De gebruikte hoppen zijn Vic, Secret en Cashmere.
Ophiussa – Maple Decadence
€10,99Twee jaar geleden bracht Ophiussa drie Decadence-bieren uit, maar er was een vierde die nooit verder dan het conceptblad kwam. Maple Decadence, de zwanenzang van de Decadence-familie, deelt dezelfde Imperial Porter-basis als zijn zussen, maar met deze wilde Ophiussa begrijpen hoe ver ze konden gaan met hun systeem als het om ABV gaat. Ze hebben drievoudige puree, chaptalisatie, oxygenatie tijdens de fermentatie en een reeks andere procedures uitgevoerd die voor niemand interessant zijn, en ze zijn erin geslaagd een alcoholpercentage van 14,3% te bereiken. Na 4 maanden rijping voegden ze een absurde hoeveelheid ahornsiroop uit Canada en Tahitiaanse vanille uit Papoea-Nieuw-Guinea toe. Als ze zeggen “een absurde hoeveelheid” bedoelt Ophiussa dat elk blikje van 440 ml 400 ml bier en 40 g ahornsiroop bevat!
Tartarus – Pontianak
€7,59Een Frangipane Porter: Een rijke porter op smaak gebracht met amandel en vanille. Afgewerkt met lactose voor een soepel en decadent mondgevoel.
Brouwerij Halve Tamme/ Klere Boght – Abellanis
€9,09Brouwerij Halve Tammes samenwerking met Klere Boght resulteerde in deze dikke Baltische Porter met hazelnoten, cacao en vanille.
Mikkeler – George
€15,49Imperial havermout stout met koffie en vanille gerijpt in Bourbon Whiskey vaten.