Ophiussa – Benediction
Ophiussa droomde er al een tijdje van om een assortiment bieren in hun portfolio te introduceren met hun twee favoriete ingrediënten: hop en fruit. Dit is de realisatie van die dromen: Hevig gefruite Sour IPA's! Ophiussa begint met het brouwen van een New England DIPA zonder enige toevoeging van hop in de warme fase en dus vrijwel zonder bitterheid. Ze verzuren het wort met hun lactobacilluscultuur en fermenteren het met hun New England IPA-gist. Tijdens en na de gisting Dubbel Dry-Hoppen ze het met Mosaic en Motueka en na een periode van rijping introduceren ze 20% fruit (Perzik, Guava & Passievrucht) dat ze niet laten gisten om ervoor te zorgen dat de aromaten van het fruit behouden blijven, trouw aan de ware smaak. Voilà!
Brouwerij ’t IJ – Roasted Amber Special #84
Met nummer 84: Roasted Amber is de Special reeks van Brouwerij 't IJ compleet. Het moutige karakter in combinatie met de ietwat zoete tonen van karamel en roast geven een heerlijk warme smaak. Verder niet te veel poespas, niet te complex, lekker doordrinkbaar. Met trots gebrouwen door Bas Noordenbos. “Ik wilde een bier brouwen dat passend is om te drinken als het buiten koud en donker is, terwijl je zelf lekker binnen zit.” Brouwerij 't IJ gaat ermee terug naar de roots van de speciaalbieren. Volgens 't IJ is dit bier in Belgische stijl een smakelijke afsluiter van deze reeks speciale nummers. Speciale nummers is een lijn van bieren waarin hun brouwers losgaan om bijzondere smaken te maken. Iets wat bij hun zelf en bij ‘t IJ past.
Brasserie d’Achouffe – Cherry Chouffe
De kabouters zijn dol op Achouffe-bieren en de sappige kersen die in hun magische land groeien. Jaarlijks verzamelen ze deze en bewaren ze op de zolders van de brouwerij. Op een dag, na een overvloedig seizoen, bezweek de vloer onder het gewicht van de oogst, en een paar kersen vielen in het Mc Chouffe-brouwsel beneden. Ondeugend als altijd hielden de kabouters hun mond over het incident. Verrast toen hij een gloeiend, robijnrood bier met een fruitige smaak ontdekte, besloot de meesterbrouwer het te bottelen. Geniet zorgvuldig van Cherry Chouffe om vlekken op uw baard te voorkomen en drink hem altijd in fijn gezelschap.
Pulfer Brewery – Bummer!
De meesten van ons kijken uit naar de komende kerstvakantie... behalve misschien de paashaas. Well, Bummer! Het zal gemakkelijker zijn om er doorheen te komen met deze prachtige imperial pastry porter. Pulfer Brewery heeft de grenzen verkend, zowel op het gebied van body en drinkbaarheid, als op het gebied van de opname van grote hoeveelheden chocolade en vanille. Hij is zacht en rijk, maar wees voorzichtig: Het is een beest van 11,2%. Dit is waarom Pulfer Brewery brouwt!
Mannenpap – Black Oxx
Fermenterarna – The Meaning of Picking Berries
Fermenterarna – Swedish Lollipop
Azvex – Strategic Reserve 2
Azvex Strategic Reserve 2 Imperial Stout is een bijzonder bier van Azvex Brewing Company, een ambachtelijke brouwerij uit Engeland. Het is een imperial stout met een alcoholpercentage van 12% die is verrijkt met enorme hoeveelheden Canadese ahornsiroop. Daarnaast is er ook El Salvadoriaanse koffie aan toegevoegd voor een extra dimensie van smaak. Dit bier heeft een diepzwarte kleur met een bruine schuimkraag. Het aroma is een verleidelijke combinatie van zoete ahornsiroop, geroosterde mout, chocolade en koffie. De smaak is vol en romig, met tonen van karamel, vanille, noten, toffee en een subtiele bitterheid van de koffie. De afdronk is lang en verwarmend, met een hint van alcohol en een blijvende zoetheid.
Brouwerij ’t IJ – IJwit
Een volmondig Amsterdams witbier dat gevaarlijk ‘moreish’ is. Hij is licht troebel, heeft een mooie gouden kleur en een zachte schuimkraag. De tarwemout geeft het bier een heerlijk frisse smaak en de toevoeging van koriander en citroen tijdens het brouwproces zorgt voor een rijk aroma van banaan, citrus en specerijen. Met een fijne, lichtzoete afdronk is IJwit een heerlijke dorstlesser.
Sint Bernardus – Christmas Ale
Dit speciaalbier kenmerkt zich door zijn diepe donkere kleur, met een romige, dikke schuimkraag en een volle, bijna fluwelige smaak met een fruitige neus. Jaarlijks gebrouwen voor de feestdagen, zijn de lange winternachten perfecte momenten om met of zonder vrienden van dit bier te genieten en te genieten van zijn unieke, complexe smaak.