Fermenterarna – Burger Burger

6,59
Burger Burger van Fermenterarna is een Milkshake Sour met aardbei, banaan, zwarte bes, framboos en lactose.

Mount Saint Bernard Abbey – Tynt Meadow

4,09
Trappistenbieren worden meestal vernoemd naar de plaats waar het klooster zich bevindt. Mount Saint Bernard Abbey heeft de hunne ‘Tynt Meadow’ genoemd, om de link te eren met het stuk land waarop het kloosterleven van de abdij in de Midlands bijna twee eeuwen geleden opnieuw werd opgericht. Als onderdeel van de grote trappistentraditie hebben ze ervoor gekozen om een sterk donker bier te produceren, maar wel eentje met een duidelijk Engels karakter. Tynt Meadow is mahoniekleurig, met een subtiele, warme rode tint en een blijvende beige schuimkraag. Het aroma bevat hints van pure chocolade, zoethout en rijke fruitsmaken. Het bier is vol van smaak en balanceert zachtjes de smaak van pure chocolade, peper en vijg. Het laat een warme en droge afdronk achter in de mond.

Lervig/ P?hjala – Silent Exchange by Rackhouse

16,19
Weer een samenwerking met de grote Põhjala vertelt het vervolgverhaal van Lervig en Põhjala's gedeelde geschiedenis in ambachtelijk brouwen. Deze Imperial Stout rijpte gedurende 18 maanden in een mix van Finse rogge, ahornsiroop en bourbonvaten, waardoor een rijke en complexe stille uitwisseling van smaken en aroma's ontstond.

Ritual Lab – Italian Uncommon Ale

15,79
De laatste jaren komt besmetting tussen bier en druiven steeds vaker voor. De stijl van “Italiaans druivenbier” wordt nu internationaal erkend. Dit is echter waar de controverse ontstaat, vooral in een land als Italië, waar wijn en druiven iets onaantastbaars en heiligs vertegenwoordigen. Is het echt voldoende om gewoon wat most of druiven in een bier te doen om er een echte IGA van te maken? Blijkbaar is dit dilemma nog niet opgelost en zijn er nog steeds verhitte debatten gaande over wat wel en niet gedefinieerd moet worden als een "Italiaanse Grape Ale" en wat niet. Vandaar het idee om de kwestie te bagatelliseren met een karakterbier dat volgens de richtlijnen misschien in de beruchte categorie zou kunnen vallen, maar in werkelijkheid, naar Ritual Lab's mening, dit niet volledig weerspiegelt zoals het is gecodificeerd. Dit is hoe Italian Uncommon Ale werd geboren; een product dat moeilijk in een bepaalde stijl past, waardoor ze al hun creativiteit konden uiten en hun mening over de kwestie konden geven. Barleywine met een alcoholpercentage van 13,5%, 12 maanden gerijpt in Gin-vaten met toevoeging van rozijnen in Ritual Lab's Formello-kelder. De vrijwel afwezige carbonatatie, het totale gebrek aan schuim, het hoge alcoholgehalte, maar vooral de duidelijke tonen van druiven en gedroogd fruit, zorgen ervoor dat het meer op een passitowijn lijkt dan op een echt bier. Om optimaal van een dergelijk product te kunnen genieten, moet je enkele eenvoudige maar belangrijke regels respecteren, die dichter bij de wereld van wijn staan ​​dan bij die van bier: Serveertemperatuur: 15 graden, serveerhoeveelheid: 90/120 ml.

St. Feuillien – Cuv?e de No?l

19,99
Dit bier heeft een royale schuimkraag, compact en stevig. De lichtbruine kleur is het resultaat van de geroosterde gerst. Het heeft een donkere robijnbruine kleur en een zeer intens aroma. De gebruikte aromatische kruiden en specerijen versterken de heerlijke geur enorm. Dit bier is volmondig met een zachtheid die het resultaat is van de synergie van gekarameliseerde mouten, zorgvuldig gecontroleerde gisting en lange koude opslag. St-Feuillien Cuvee de Noel heeft een zeer subtiele bitterheid die de dominante smaak is in dit harmonieuze bier dat een perfecte balans weet te vinden tussen alle verschillende ingrediënten.

LERVIG – All I Want for Christmas 2023 by Rackhouse

19,59
"Een Barrel Aged advocaat stout", brouwjaar 2023. Een blend van 3 stout batches die 12-18 maanden hebben gerijpt in Makers Mark, Jack Daniel's en Heaven Hill vaten. Romig, dik en aangenaam zoet: Lervig's variant op een klassieke kerstdrank met bourbon, kaneel en vanille met een vleugje nootmuskaat. Het lijkt op gesmolten vanille-ijs met kerstkruiden.

Huyghe – Delirium Christmas

5,49
Christmas, uitsluitend gebrouwen voor Kerstmis en Nieuwjaar, vervolledigt de trilogie "Delirium". Het uiterlijk is prachtig warm koper tot rood en doet denken aan "Nocturnum", behalve in zijn smaak. Het verbergt zijn subtiliteit door meerdere smaakniveaus en moet met zelfvertrouwen worden benaderd, met een vleugje typisch Kerstmis, gekruid met een zoete toets en vervolgens met bitterheid.

Tommie Sjef – Spr?ng

30,49
Sprøng is een mix van enerzijds rijpe wild ales, gerijpt in eiken 'puncheon' vaten (400 en 500 liter) gedurende ongeveer 1,5 tot 3 jaar, en anderzijds een op vat gefermenteerd en gerijpt saison-bier, dat een paar maanden is gedryhopt met Saaz-hop. Tommie Sjef heeft Siciliaanse salie en alsem (artemisia absinthium en een andere geheime variëteit) aan de uiteindelijke blend toegevoegd om een week voor het bottelen te macereren. Het is een subtiele toevoeging die ze hebben gemaakt ten opzichte van Sprong, om er een lichte aardsheid en pit aan toe te voegen.

Tartarus – Pontianak

7,59
Een Frangipane Porter: Een rijke porter op smaak gebracht met amandel en vanille. Afgewerkt met lactose voor een soepel en decadent mondgevoel.

Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 8

3,09
Zundert 8 is een kastanjekleurig bovengistend bier met nagisting op fles. Het bevat 8% alcohol. De Kievit heeft gekozen voor een bier dat ze ‘een beetje weerbarstig’ noemen. Dat wil zeggen, Zundert 8 is een bier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden. Dit trappistenbier heeft een veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In de aanzet is Zundert 8 bloemig en iets zoet. Geef het bier wat tijd en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond.

De Koningshoeven – La Trappe Nillis 0.0%

2,39
La Trappe Nillis is een donker, amberkleurig trappistenbier met een gebroken witte schuimkraag. Het toegankelijke alcoholvrije trappistenbier heeft een aangename bitterheid en een ronde moutige, karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen. Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). Het is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.

Brouwerij ’t IJ – Roasted Amber Special #84

3,39

Met nummer 84: Roasted Amber is de Special reeks van Brouwerij 't IJ compleet. Het moutige karakter in combinatie met de ietwat zoete tonen van karamel en roast geven een heerlijk warme smaak. Verder niet te veel poespas, niet te complex, lekker doordrinkbaar. Met trots gebrouwen door Bas Noordenbos. “Ik wilde een bier brouwen dat passend is om te drinken als het buiten koud en donker is, terwijl je zelf lekker binnen zit.” Brouwerij 't IJ gaat ermee terug naar de roots van de speciaalbieren. Volgens 't IJ is dit bier in Belgische stijl een smakelijke afsluiter van deze reeks speciale nummers. Speciale nummers is een lijn van bieren waarin hun brouwers losgaan om bijzondere smaken te maken. Iets wat bij hun zelf en bij ‘t IJ past.

Mad Scientist – Simulation Theory 2023 Tahiti

21,19
Bourbon Barrel Aged Imperial Stout met Tahitiaanse vanille. Gewoon een vriendelijke uitnodiging voor Mad Scientist's eigen simulatie als je bereid bent je geest open te stellen. Dit bier is niet alleen de heropleving van de beruchte Simulation Theory die oorspronkelijk in 2019 werd uitgebracht, maar maakt ook deel uit van een miniserie, waarin Mad Scientist een verbeterde Imperial Stout-basis heeft gemaakt, deze in twee delen heeft verdeeld en deze vervolgens in soortgelijke Kentucky Bourbonvaten heeft gevuld, om ze af te werken met twee verschillende soorten vanille om te zien wat er gebeurt, met de nadruk op de contrasten. Hierbij nodigt Mad Scientist u van harte uit op deze reis om al deze verbazingwekkende nuances te ontdekken. Spoiler alert: Ze zijn allebei ongelooflijk walnoot-chocoladeachtig van het vat zelf en de Tahiti- en Madagascar-vanilles zijn in perfecte symbiose met deze smaken. Mad Scientist is hier echter niet om te oordelen. Daar ben jij voor!

Mad Scientist – Simulation Theory 2023 Madagascar

21,19
Bourbon Barrel Aged Imperial Stout met Madagascar Bourbon vanille. Gewoon een vriendelijke uitnodiging voor Mad Scientist's eigen simulatie als je bereid bent je geest open te stellen. Dit bier is niet alleen de heropleving van de beruchte Simulation Theory die oorspronkelijk in 2019 werd uitgebracht, maar maakt ook deel uit van een miniserie, waarin Mad Scientist een verbeterde Imperial Stout-basis heeft gemaakt, deze in twee delen heeft verdeeld en deze vervolgens in soortgelijke Kentucky Bourbonvaten heeft gevuld, om ze af te werken met twee verschillende soorten vanille om te zien wat er gebeurt, met de nadruk op de contrasten. Hierbij nodigt Mad Scientist u van harte uit op deze reis om al deze verbazingwekkende nuances te ontdekken. Spoiler alert: Ze zijn allebei ongelooflijk walnoot-chocoladeachtig van het vat zelf en de Tahiti- en Madagascar-vanilles zijn in perfecte symbiose met deze smaken. Mad Scientist is hier echter niet om te oordelen. Daar ben jij voor!

Spartacus Brewing – Beyond the Glass

6,99
Hazy NEDIPA, gehopt met Nelson Sauvin and Cryo Pop Blend.

Brasserie d’Achouffe – Cherry Chouffe

3,49
De kabouters zijn dol op Achouffe-bieren en de sappige kersen die in hun magische land groeien. Jaarlijks verzamelen ze deze en bewaren ze op de zolders van de brouwerij. Op een dag, na een overvloedig seizoen, bezweek de vloer onder het gewicht van de oogst, en een paar kersen vielen in het Mc Chouffe-brouwsel beneden. Ondeugend als altijd hielden de kabouters hun mond over het incident. Verrast toen hij een gloeiend, robijnrood bier met een fruitige smaak ontdekte, besloot de meesterbrouwer het te bottelen. Geniet zorgvuldig van Cherry Chouffe om vlekken op uw baard te voorkomen en drink hem altijd in fijn gezelschap.

Walhalla – Daemon #19 Astaroth: Croftengea Peated BA

6,69
ASTAROTH is een smaaksymfonie van donkere en gerookte mouten, een volle body door een dubbele puree en een lang aanhoudende afdronk. ASTAROTH is een van de Grote Hertogen van de Hel en maakt samen met Beëlzebub en Lucifer deel uit van de Unholy Trinity. Dit is de versie die is gerijpt op Croftengea Peated Whisky vaten.

Walhalla – Daemon #19 Astaroth: Benrinnes Speyside BA

6,69
ASTAROTH is een smaaksymfonie van donkere en gerookte mouten, een volle body door een dubbele puree en een lang aanhoudende afdronk. ASTAROTH is een van de Grote Hertogen van de Hel en maakt samen met Beëlzebub en Lucifer deel uit van de Unholy Trinity. Dit is de versie die is gerijpt op Benrinnes Speyside Whisky vaten.

The Brew Society – Martha Guilty Pleasure

3,19
Een kersenfruitbier met kersenaroma, een fruitige (kersen-) en zoete smaak en een licht bittere nasmaak. Het bier heeft ook een zure toon.

Rodenbach – Fruitage

2,19
Rodenbach FruitAge is een blend van oud bier, jong bier en 7% kersen, waardoor het zijn zoetzure en fruitige tonen krijgt. Pure verfrissing.

Pulfer Brewery – Bummer!

8,99
De meesten van ons kijken uit naar de komende kerstvakantie... behalve misschien de paashaas. Well, Bummer! Het zal gemakkelijker zijn om er doorheen te komen met deze prachtige imperial pastry porter. Pulfer Brewery heeft de grenzen verkend, zowel op het gebied van body en drinkbaarheid, als op het gebied van de opname van grote hoeveelheden chocolade en vanille. Hij is zacht en rijk, maar wees voorzichtig: Het is een beest van 11,2%. Dit is waarom Pulfer Brewery brouwt!

Mannenpap – Sour Power: Mango

3,39
Deze Sour Power zit bomvol echte Mango, Abrikoos en Perzik. De hazy knalgele kleur van het bier doet denken aan de warme zomerzon, terwijl de vriendelijke zuurheid verfrissend dorstlessend is!

Mannenpap – Black Oxx: Bunnahabhain BA

5,69
Black Oxx is een volle, vette Russian Imperial Stout. Zoetige chocolade- en lichte salmiakaanzet, donkere en duistere afdronk met geroosterde tonen.

Mannenpap – Black Oxx

3,59
Mannenpaps Russian Imperial Stout is al jaren favoriet bij liefhebbers van het complexere werk. Zoetige chocolade- en lichte salmiak-aanzet gevolgd door een donkere en duistere afdronk met flink geroosterde tonen.