Salama Brewing Co./ White Dog – BananaBanaan
Fermenterarna – See You by the Cranes
Fermenterarna – Citra in Love: Motueka
Fermenterarna – Fresh Harvest Mosaic
Ārpus Brewing Co./ Nerdbrewing – Coconut x Vanilla x Maple Imperial Stout
Nerdbrewing is een kleine brouwerij uit Malmö, Zweden, gesticht in 2015, vooral bekend vanwege hun stouts. Dus natuurlijk moest Ārpus met ze samenwerken om een Imperial Stout te maken - Ze brouwden een gedurfde stout en voegden toen vanille, ahornsiroop en kokosnoot toe om er een vloeibaar dessert van te maken.
Spartacus Brewing – Oversight
Westmalle – Westmalle Tripel
Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.
Fermenterarna – Fresh Harvest Citra
Fermenterarna – Burger Burger
St. Feuillien – Cuv?e de No?l
Dit bier heeft een royale schuimkraag, compact en stevig. De lichtbruine kleur is het resultaat van de geroosterde gerst. Het heeft een donkere robijnbruine kleur en een zeer intens aroma. De gebruikte aromatische kruiden en specerijen versterken de heerlijke geur enorm. Dit bier is volmondig met een zachtheid die het resultaat is van de synergie van gekarameliseerde mouten, zorgvuldig gecontroleerde gisting en lange koude opslag. St-Feuillien Cuvee de Noel heeft een zeer subtiele bitterheid die de dominante smaak is in dit harmonieuze bier dat een perfecte balans weet te vinden tussen alle verschillende ingrediënten.
Huyghe – Delirium Christmas
Christmas, uitsluitend gebrouwen voor Kerstmis en Nieuwjaar, vervolledigt de trilogie "Delirium". Het uiterlijk is prachtig warm koper tot rood en doet denken aan "Nocturnum", behalve in zijn smaak. Het verbergt zijn subtiliteit door meerdere smaakniveaus en moet met zelfvertrouwen worden benaderd, met een vleugje typisch Kerstmis, gekruid met een zoete toets en vervolgens met bitterheid.
Tartarus – Pontianak
Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 8
Zundert 8 is een kastanjekleurig bovengistend bier met nagisting op fles. Het bevat 8% alcohol. De Kievit heeft gekozen voor een bier dat ze ‘een beetje weerbarstig’ noemen. Dat wil zeggen, Zundert 8 is een bier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden. Dit trappistenbier heeft een veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In de aanzet is Zundert 8 bloemig en iets zoet. Geef het bier wat tijd en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond.
De Koningshoeven – La Trappe Nillis 0.0%
La Trappe Nillis is een donker, amberkleurig trappistenbier met een gebroken witte schuimkraag. Het toegankelijke alcoholvrije trappistenbier heeft een aangename bitterheid en een ronde moutige, karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen. Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). Het is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.
Friesisches Brauhaus zu Jever – Jever Fun
Brasserie d’Achouffe – Cherry Chouffe
De kabouters zijn dol op Achouffe-bieren en de sappige kersen die in hun magische land groeien. Jaarlijks verzamelen ze deze en bewaren ze op de zolders van de brouwerij. Op een dag, na een overvloedig seizoen, bezweek de vloer onder het gewicht van de oogst, en een paar kersen vielen in het Mc Chouffe-brouwsel beneden. Ondeugend als altijd hielden de kabouters hun mond over het incident. Verrast toen hij een gloeiend, robijnrood bier met een fruitige smaak ontdekte, besloot de meesterbrouwer het te bottelen. Geniet zorgvuldig van Cherry Chouffe om vlekken op uw baard te voorkomen en drink hem altijd in fijn gezelschap.