Brouwerij de Hemel – Moenen
€3,59Op beukenhout gerookte mout en hop geven dit bier zijn unieke zacht-rokerige smaak en aroma. Ideaal voor de bokbiertijd en voor wie weer eens een heel andere smaak in bier wil proeven.
Brauerei Veltins – Grevensteiner Original Naturtrübes Landbier
€2,29In de 19e eeuw brouwden de broers Carl en Anton Veltins in brouwerij Grevenstein een uitstekend bier dat tot ver over de grenzen populair werd. Met “Grevensteiner” bouwt brouwerij C. & A. Veltins voort op deze geschiedenis. De natuurlijk troebele Grevensteiner Original is een smaakvol boerenbier dat wordt gebrouwen met zacht bronwater en vers geoogste hop. Traditionele mouten geven het bier zijn amberkleurige glans en volle smaak. Trouw aan het Duitse Reinheitsgebot
Fermentage/ Dois Corvos – Bloc Party
€6,50Er komt een feestje aan dus besloot Fermentage samen met hun goede vrienden van Dois Corvos iets fruitigs en verfrissends te maken. Hier is een nieuwe Sour IPA, deze keer een mix van guava en passievrucht, goed uitgebalanceerd met citrahop. Geniet!
Fermentage – Violet Drops
€6,50Violet Drops van Fermentage een vruchten Smoothie Sour met drakenfruit, rode biet, lychee en bramen.
Salama Brewing Co. – Electrocution
€7,09Electrocution is het uiteindelijke lot van echte gemeenen. Ongeacht of je een gigantische moordzuchtige haai bent, een handlanger met een guillotinehoed of een meedogenloze donkere cyborg die ergens in het universum een kwaadaardig imperium dient, het is de bedoeling dat je einde zal komen door een gedenkwaardige frituur. De meest memorabele slechteriken vertrekken altijd in stijl! Nu denkt Salama Brewing dat jij misschien wel een soort boosdoener bent. Daarom hebben ze deze dodelijk heerlijke en opwindende DIPA voor je gebrouwen, een breinbrekend bier dat voorbestemd is om jouw lot te zijn. Een volmondig hopsapfestijn met een knaller. Bonzend vol Citra, Azacca en Mosaic. Sterk maar fluweelzacht en gevaarlijk doordrinkbaar. Niet voor angsthazen.
Salama Brewing Co. – Bloody Geezer
€7,09Een tropische bastaard van een beest. Een zure explosie van mango, passievrucht, bloedsinaasappel & vanille.
Fermenterarna – Citra in Love: Motueka
€7,29De eerste uitgebrachte hopsoort in Fermenterarna’s nieuwe “Citra in love”-serie is Motueka: 75% Citra T90 en 25% Motueka T90 hop.
Westmalle – Westmalle Tripel
€3,09Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.
Pulfer Brewery – Bummer!
€8,99De meesten van ons kijken uit naar de komende kerstvakantie… behalve misschien de paashaas. Well, Bummer! Het zal gemakkelijker zijn om er doorheen te komen met deze prachtige imperial pastry porter. Pulfer Brewery heeft de grenzen verkend, zowel op het gebied van body en drinkbaarheid, als op het gebied van de opname van grote hoeveelheden chocolade en vanille. Hij is zacht en rijk, maar wees voorzichtig: Het is een beest van 11,2%. Dit is waarom Pulfer Brewery brouwt!
Fermenterarna – Swedish Lollipop
€5,99Swedish Lollipop van Fermenterarna is een Fruited Sour met framboos, zwarte bes, passievrucht en drop.
Sint Bernardus – Christmas Ale
Oorspronkelijke prijs was: €7,95.€5,97Huidige prijs is: €5,97.Dit speciaalbier kenmerkt zich door zijn diepe donkere kleur, met een romige, dikke schuimkraag en een volle, bijna fluwelige smaak met een fruitige neus. Jaarlijks gebrouwen voor de feestdagen, zijn de lange winternachten perfecte momenten om met of zonder vrienden van dit bier te genieten en te genieten van zijn unieke, complexe smaak.
Friesisches Brauhaus zu Jever – Jever
Oorspronkelijke prijs was: €2,29.€1,72Huidige prijs is: €1,72.Vlakbij de grens met Nederland, nabij Groningen, ligt het Duitse Jever. Een klein stadje dat vooral bekend staat om het Jever Pilsener dat er al ruim 80 jaar wordt gebrouwen door het Friesisches Brauhaus zu Jever. Naast een rijke brouwtraditie en de nieuwste technologieën beschikt de brouwerij naar eigen zeggen eveneens over ‘das Fingerspitzengefühl’. En wie een Jever bier heeft geproefd weet precies wat daarmee bedoeld wordt. Op en top kwaliteit!
Noord Duits pilsener
Juist het pilsener bier heeft enorm geprofiteerd van de bierrevolutie die over de wereld golft: de waardering voor dit, misschien wel het moeilijkst te brouwen, biertype is fors toegenomen. Ook pils komt in vele verschijningen, van de enigszins moutige Tsjechische versies tot knisperend gehopte exemplaren uit Noord-Duitsland. Van die laatste is Jever een schoolvoorbeeld: de hopgift is dusdanig fors dat je de hopbelletjes bijna tussen je tanden kunt voelen. Het geeft het toch al verfrissende biertype een extra oppeppend effect: het voelt ‘droog’ in de mond.
Hop en hop
Een groot verschil met bijvoorbeeld de mateloos populaire India Pale Ale bieren schuilt in de gebruikte hop. IPA wordt vooral met aromatische hopsoorten gebrouwen, die een overwegend fruitig karakter aan het aroma geven, en soms bijna verdovend werken op de tong. Pilsener gebruikt vooral zogenoemde bitterhop soorten: deze zorgen vooral voor de bewaarbaarheid en de prettige tinteling die je in de wangen, op de tong en aan je gehemelte voelt. Misschien dat Jever wel het meest gedurfd gehopte pilsener ter wereld is!
Hudson Valley Brewery – Amulet
€17,99Sour Farmhouse Ale geconditioneerd op bosbessen en hibiscusbloemen, een jaar gerijpt op eikenhout. Het bier is op fles geconditioneerd met champagnegist, dus gelieve koud te openen, voorzichtig te schenken en wat bezinksel te verwachten.
Sint Bernardus – Abt 12
€2,99St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, afkomstig van onze eigen specifieke gist. Het zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Het bier laat zich vlot drinken door zijn zachte volmondige smaak en perfecte evenwicht tussen bitter en zoet. Een Abt drinken is met volle teugen van het leven genieten.
Door zijn smaakvolle karakter kan de Abt 12 zijn mannetje staan tegenover een waaier aan rijke vleesgerechten en wild bereidingen, zoals bijvoorbeeld stoverij en konijn. Blauwe kaas, bijvoorbeeld Roquefort, vormen ook een ‘perfect match’ met de Abt 12. En vergeet niet om hem te combineren met chocolade, voor een onverwachte maar zeer geslaagde combinatie.
Abbaye Notre-Dame de Saint-R?my – Trappistes Rochefort 10
€3,79Deze Rochefort 10 heeft een diep roodbruine kleur en een mooi aroma. Een mooi bier om eens te proeven bij complexere smaken van de BBQ!