Weihenstephan – Weihenstephaner Vitus
Weihenstephan's lichtgekleurde, kruidige single-bock “Vitus” is verzadigd met fijne gist en een romig schuim. Het is een specialiteit met een rond karakter dankzij de extra lange bewaartijd. De fruitige geur van gedroogde abrikozen combineert aroma's van citrus, kruidnagel en hints van banaan. Vol en sprankelend met een bruisend mondgevoel. De Vitus smaakt dus niet als een typisch Bockbier maar eerder als een edel, fruitig witbier. Perfect bij rood vlees, sterke kaas en ook geschikt als begeleider van desserts. Gebrouwen volgens een eeuwenoude brouwtraditie op de Weihenstephan-heuvel.
Weihenstephan – Weihenstephaner Hefeweissbier
Weihenstephan's goudgele witbier met wit schuim met fijne poriën ruikt naar kruidnagel en maakt indruk op de consument met zijn verfrissende bananensmaak. Hij is vol van smaak en heeft een zachte gistsmaak. Om op elk moment van te genieten (altijd een plezier/genot), past uitstekend bij vis en zeevruchten, bij pittige kaas en vooral bij de traditionele Beierse kalfsworst. Gebrouwen volgens Weihenstephan's eeuwenoude brouwtraditie op de Weihenstephan-heuvel.
Sint Bernardus – Abt 12
St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, afkomstig van onze eigen specifieke gist. Het zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Het bier laat zich vlot drinken door zijn zachte volmondige smaak en perfecte evenwicht tussen bitter en zoet. Een Abt drinken is met volle teugen van het leven genieten.
Door zijn smaakvolle karakter kan de Abt 12 zijn mannetje staan tegenover een waaier aan rijke vleesgerechten en wild bereidingen, zoals bijvoorbeeld stoverij en konijn. Blauwe kaas, bijvoorbeeld Roquefort, vormen ook een ‘perfect match’ met de Abt 12. En vergeet niet om hem te combineren met chocolade, voor een onverwachte maar zeer geslaagde combinatie.
Sint Bernardus – Tokyo
St. Bernardus Tokyo is beroemd om zijn hints van citrus, gecombineerd met sympathieke bloemen van kamille en fruitige gistaroma’s van banaan en rode appel. Oplettende bierliefhebbers kunnen ook een vleugje kruidnagel en vanille ontdekken, evenals de typische esters van onze unieke St. Bernardus-gist. Een verfrissend bier met een kruidig aroma en een lichte hint van bitterheid en zuurheid op de achterkant van het gehemelte! Een echte traktatie voor de meer avontuurlijke bierliefhebber.
De Halve Maan – Brugse Zot
Brugse Zot is een goudblond bier met een rijk schuim en een fruitige smaak. Het bier wordt gebrouwen met vier verschillende moutsoorten en twee aromatische hopsoorten die het bier zijn unieke smaak geven. Met een alcoholgehalte van 6% is het een evenwichtig, makkelijk drinkbaar bier met karakter. Brugse Zot is een natuurbier ontstaan uit een selectie van enkel de beste ingrediënten. Dankzij de hergisting op fles heeft het bier een langere natuurlijke levensduur.
Brasserie d’Orval – Orval
De Orval van Brasserie d’Orval is een Trappist met een alcoholpercentage van 6,9%. Dit bier heeft een donkergele kleur. In de neus ervaar je tonen van citroen. Deze Orval heeft een frisse smaak met een zurige afdronk. Je proeft een aantal toetsen van grapefruit en bloemen. Deze fles heeft een inhoud van 330 CL.
Brouwerij ’t IJ – IJwit
Een volmondig Amsterdams witbier dat gevaarlijk ‘moreish’ is. Hij is licht troebel, heeft een mooie gouden kleur en een zachte schuimkraag. De tarwemout geeft het bier een heerlijk frisse smaak en de toevoeging van koriander en citroen tijdens het brouwproces zorgt voor een rijk aroma van banaan, citrus en specerijen. Met een fijne, lichtzoete afdronk is IJwit een heerlijke dorstlesser.
Duvel Moortgat – Duvel
Duvel is een natuurbier met een subtiele bitterheid, een verfijnde smaak en een uitgesproken hopkarakter. Het unieke brouwproces, dat zo'n 90 dagen duurt, staat garant voor een puur karakter, delicaat bruisen en een aangenaam zoete smaak van alcohol. Duvel verkrijgt zijn typische bitterheid door toevoeging van verschillende soorten aromatische Sloveense en Tsjechische hop..
Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 8
Zundert 8 is een kastanjekleurig bovengistend bier met nagisting op fles. Het bevat 8% alcohol. De Kievit heeft gekozen voor een bier dat ze ‘een beetje weerbarstig’ noemen. Dat wil zeggen, Zundert 8 is een bier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden. Dit trappistenbier heeft een veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In de aanzet is Zundert 8 bloemig en iets zoet. Geef het bier wat tijd en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond.
Westmalle – Westmalle Tripel
Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.
Bosteels – Tripel Karmeliet
Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen naar een authentiek bierrecept uit 1679 afkomstig uit het voormalig Karmelietenklooster in Dendermonde. Dit recept is meer dan 300 jaar geleden geschreven en beschrijft het gebruik van drie soorten graan: tarwe, haver en gerst. De naam Tripel karmeliet verwijst dus zowel naar de oorsprong als naar de hergisting op fles. Uit de vele proefbrouwsels van meergranentripels die in de jaren ’90 in onze brouwerij werden uitgevoerd, blijkt dat de bijzondere historische combinatie van de 3 graansoorten nog steeds de ideale melange blijft.
The Brew Society – Martha Guilty Pleasure
Schneider Weisse – Aventinus (TAP06)
Voor gouden momenten bij de open haard: "Mein Aventinus" - het hartverwarmende, donkerrobijnkleurige tarwebier, intensief en vurig, verwarmend, evenwichtig en teder. Beieren's oudste tarwe "Doppelbock" - gebrouwen sinds 1907! Zijn stevige body in combinatie met zijn zoete moutige aroma nodigt uit tot diepe verwennerij - een ingenieuze blend met een sterke body. Past perfect bij rustieke gerechten, donkere braadstukken en zoete desserts.
Big Belly – Liquid Christmas
Namens Big Belly: 'Merry Christmas, our beloved Big Belly Friends!' Aardig zijn ze daar hè. Wat nog veel aardiger is; Deze Red Velvet Coconut Christmas Cake Quad! Een mond vol quadrupel. Neem hem mee naar de schoonouders, schenk hem als dessert, en je kan eindelijk met ze door één deur! En dat is niet de uitgang...
Brasserie Dupont – Avec les Bons V?ux
Les Bons Vœux betekent ‘beste wensen’, en dat is wat Brasserie Dupont verstuurt met dit bijzondere saisonbier dat voor de feestdagen wordt gebrouwen. Heerlijk aromatisch, rijk en fluwelig. Rijke gouden kleur, geurig (citroenachtig met hints van peper, banaan en kruidnagel), zoals alle bieren van Dupont, met een volle, diepe moutrijkdom die de hele feestdagen op je tong blijft hangen. Door sommigen beschouwd als het beste aanbod van deze ongeëvenaarde brouwerij. “Het beste Belgische bier, als er ooit zo’n onderscheiding zou kunnen bestaan…een weelderig, verleidelijk bier van 9,5%. Vanwege de intensiteit zou ik de beginnende afgestudeerde dit bier aanraden. Maar als een saison die begint te neigen naar een tripel je aanspreekt, en als het in het seizoen is, aarzel dan niet.”
Brouwerij de Hemel – Serafijn
Mannenpap – Black Oxx
Brouwerij de Hemel – Moenen
Huyghe – Delirium Tremens
De toespeling op roze olifanten en de naamkeuze berusten niet op toeval. Met een bijzonder karakter is de unieke smaak het resultaat van drievoudige fermentatie en het gebruik van drie verschillende giststammen. Zoete biscuit-moutruggengraat, ondersteund door aangename warmte en kruiden, eindigt goed rond, bloemig en droog.