Ophiussa/ Bådin – Rosa

9,09
Begin 2024 had Ophiussa het genoegen om Brouwerij Bådin in de Noorse poolcirkel te bezoeken en na een paar maanden waren zij degenen die Ophiussa's zonnige Portugal bezochten! Hoewel de culturele verschillen kolossaal zijn, delen ze precies dezelfde waarden en dezelfde passie voor wat ze doen. Om de 5.000 km die hen verenigt te vieren, hebben ze besloten om u twee samenwerkingen te presenteren die aan de andere kant van Europa zijn gebrouwen! Rosa is de eerste van deze samenwerkingen en werd gebrouwen in Portugal. Het is een tropische, levendige en heerlijke Smoothie Sour waarin Ophiussa en Bådin pornografische hoeveelheden abrikoos, guave en mango hebben toegevoegd aan hun Berliner Weisse-basis! Pak een lepel en geniet ervan!

Ophiussa – Lifebloom

9,09
Het smoothieseizoen is hier en Ophiussa wilde het zo goed mogelijk beginnen! Ze hebben zorgvuldig drie van hun favoriete vruchten (abrikoos, Alphonso mango en passievrucht) geselecteerd die ze na de fermentatie aan hun Berliner Weisse-basis hebben toegevoegd om deze explosie van aroma's en smaken te creëren! Wauw!!

Lervig – Paragon 2023 by Rackhouse

16,09
Paragon is in de loop der jaren een van Lervig's vlaggenschipbieren geworden. Wat hun gerstewijn speciaal maakt, is dat hij altijd met exact hetzelfde recept wordt gebrouwen, maar elke editie is uniek vanwege een aantal factoren, vattypes en omgevingsfactoren om het kort te zeggen. In 2023 gebruikten ze verse, hoog-char Jim Beam-vaten waarin het bier een jaar rijpte. Lervig vindt het resultaat behoorlijk geweldig en het kan het beste worden omschreven als een Kentucky-knuffel. Geniet ervan - Het is een geweldig jaar voor de Paragon!

Salikatt Bryggeri – Embla 2024

15,29
Embla is Salikatt's Bourbon barrel-aged Doppelbock. De langdurige rijping op vaten rondt de scherpe kantjes van geroosterde mouten af ​​en brengt complexiteit en diepte. Salikatt raadt een serveertemperatuur van ongeveer 14°C aan. Geniet!

Salikatt Bryggeri – Timeless 2024

12,49
Tijdloos is Salikatt's Bourbon barrel-aged dark lager. Dit delicate bier wordt gemaakt door zorgvuldig geselecteerde bourbon barrel-aged lagers te blenden, wat resulteert in een tijdloos brouwsel met een schoon, geroosterd karakter dat naadloos integreert met de genuanceerde tonen van eikenhout, bourbon en vanille van het barrel-agingproces. Salikatt raadt aan om hem te serveren op een temperatuur van ongeveer 14°C voor de beste ervaring.

Brouwerij de Hemel – Oerbok Vatgerijpt

5,79
Dit is bok van vorig jaar die 9 maanden in een van Brouwerij de Hemels eigen ANIMA-Bierbrand vaten heeft gelegen. Het resultaat van rijping in dit houten vat is Oerbok met de smaak van de Bierbrand, dit is De Hemels eigen whisky-achtige drank. Daarbij komen de smaken van 9 maanden houtrijping en de invloed van zuurstof wat in het houten vat kan doordringen. Hierdoor is de smaak aan de ene kant zachter omdat de scherpe randjes er met de leeftijd af zijn gegaan. Maar vooral ook veel intenser van smaak door de rijping en smaken van de Bierbrand die er bij zijn gekomen.

Brouwerij de Hemel – Nieuw Ligt Grand Cru (2018)

9,69
Gerstewijn; Gebrouwen om lang te rijpen. Vol, donker en aromatisch. Ook heerlijk als aperitief. Nu al (2018) op dronk, maar rond 2023 op zijn hoogtepunt. Koel en donker bewaren. Houdbaar tot in de eeuwigheid.

Brouwerij de Hemel – Moenen

3,59
Op beukenhout gerookte mout en hop geven dit bier zijn unieke zacht-rokerige smaak en aroma. Ideaal voor de bokbiertijd en voor wie weer eens een heel andere smaak in bier wil proeven.

Brouwerij de Hemel – Helse Engel

3,59
Lichte mout en (veel) hop maken van Helse Engel een tripel met een eigen karakter. Karakteristiek en toch toegankelijk, met het rijke aroma van rustig gegist bier.

Brouwerij de Hemel – Serafijn

3,49
Uit tarwe- en gerstemout, hop en gearomatiseerd met sinaasappelschil en korianderzaad. Met de kenmerkende tarwesmaak en de frisse kruidigheid die kenmerkend is voor witbier.

Tommie Sjef – Flint

27,49
Flint is Tommie Sjefs nieuwste door geuze geïnspireerde blend van wild ales. De bieren die in deze speciale blend worden gebruikt, zijn 6 maanden tot 5 jaar gerijpt in eikenhouten vaten. Perziken, stro, rode wijnvattonen, wat citroenfunk met een vleugje zwarte peper zijn aanwezig in het aroma. In de smaak krijg je roze grapefruit, witte wijndruiven, rauwe honing en wat eikenhout in de achtergrond met een aardse en enigszins leerachtige nasmaak. De milde zuurgraad, tannines van het hout en een lichte bitterheid van de oude hop, vullen elkaar perfect aan.

Jopen – I’m a Barley Girl

7,19
Bijna een jaar gerijpt op oude Tullibardine & Strathclyde whiskyvaten. Aroma's van rijke karamel, zuurstok en eikenhout. Hij heeft een medium body in de mond en charmeert met zijn heerlijke whiskysmaken.

Frankenheim Brauerei – Frankenheim Alt

2,09
In 1873 stichtte Heinrich Frankenheim een ​​brouwerij in het hart van het historische stadscentrum van Düsseldorf en noemde het "Zum Falken" ("De Valk"). Dit was het begin van een speciaal bier, de "Frankenheim Alt". De bovengistende pilsspecialiteit bekend als "Altbier" werd zo goed ontvangen dat korte tijd later een andere brouwerij werd gebouwd aan de Wielandstraat in Düsseldorf. In de komende jaren werd Frankenheim Alt het meest gedronken Altbier in Düsseldorf en de regio Rijnland.

Brauerei Veltins – Grevensteiner Original Naturtrübes Landbier

2,29
In de 19e eeuw brouwden de broers Carl en Anton Veltins in brouwerij Grevenstein een uitstekend bier dat tot ver over de grenzen populair werd. Met “Grevensteiner” bouwt brouwerij C. & A. Veltins voort op deze geschiedenis. De natuurlijk troebele Grevensteiner Original is een smaakvol boerenbier dat wordt gebrouwen met zacht bronwater en vers geoogste hop. Traditionele mouten geven het bier zijn amberkleurige glans en volle smaak. Trouw aan het Duitse Reinheitsgebot

Cölner Hofbräu Früh – Früh Kölsch

2,09
Volgens het recept van Peter Josef Früh produceert de familiebrouwerij nog steeds Früh Kölsch, een bierspecialiteit van hoge gisting, gemaakt van de beste ingrediënten en in overeenstemming met het Duitse Reinheitsgebot. Een favoriet bier van de inwoners van Keulen dat een origineel bier in de stad is geworden.

Huyghe – Delirium Barrel Aged Sour Blond

21,49
De warmte van de alcohol en de zoete volmondigheid staan in contrast met de spontane verzuring in eikenhouten vaten. Een zoet-bittere nasmaak met chocolade toetsen. Dit blonde bier rijpte negen maanden op eikenhouten vaten. Een gelimiteerde editie ter ere van alle creatieve brouwers.

Plzeňský Prazdroj – Pilsner Urquell

1,99
In 1842 liet brouwer Josef Groll in zijn brouwerij in Pilsen de wereld kennismaken met het eerste gouden pilsbier en veranderde hij voor altijd van bier. Zijn uitvinding werd al snel de populairste bierstijl ter wereld. Plzeňský Prazdroj brouwt Pilsner Urquell al meer dan 175 jaar in dezelfde brouwerij volgens hetzelfde recept. Tegenwoordig dringen ze nog steeds aan op het gebruik van traditionele methoden, zoals drievoudig afkoken en parallel brouwen in houten lagervaten. Het duurt langer, maar betekent dat ze nooit concessies doen aan de smaak. De kenmerkende smaak van Pilsner Urquell combineert de zoetheid van de drievoudig afgekookte mout en de bitterheid van hun Saaz-hop. De dikke schuimkraag van dicht nat schuim voegt zachtheid toe en verzegelt smaak en aroma. Bij elke slok Pilsner Urquell merk je een verfrissende knapperigheid door natuurlijke koolzuur, vervolgens subtiele karameltonen en een zuivere afdronk met een aangename hoppige bitterheid.

Spaten-Franziskaner-Löwenbräu-Gruppe – Spaten Oktoberfestbier

2,29
Gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot - Het originele Theresienwiese (Wiesn) bier. Lass Dir raten, trinke Spaten!

Paulaner Brauerei – Paulaner Oktoberfestbier

2,49
Gebrouwen volgens het Beierse Reinheitsgebot uit 1516.

Spaten-Franziskaner-Löwenbräu-Gruppe – Löwenbräu Oktoberfestbier

2,39
Lukt het deze oktober niet naar München te komen? Geen zorgen – dit heldere, sprankelende brouwsel biedt een authentieke smaak van Oktoberfest, en laat u van een andere kant van de wereld genieten van de vreugde van 's werelds grootste festival. Löwenbräu werd geserveerd tijdens de allereerste Oktoberfestvieringen in 1810 en is een vol en moutig brouwsel met een vleugje kruiden en een gistachtige smaak. Dus of u nu kiest voor een lederhosen of dirndl of niet, Löwenbräu zal uw innerlijke Beier zeker loslaten na de allereerste slok.

Brouwerij de Snor – Gele Snor

3,49
Het paradepaardje van Brouwerij "De Snor". Een pittig blondje. Het is het vleugje verse gember, dat hem een extra dimensie geeft.

Brouwerij de Snor – Snor Bock

3,49
Natuurlijk maakt Brouwerij "De Snor" ook jaarlijks een bokbier. De Snor Bock is zacht van smaak en kan wedijveren met de grote jongens.

Guilty Monkey Brewery – King of the Tripel

11,49
De koning der Tripels wacht op jou! Deze goudgele klassieker is verfijnd en elegant, met een lichte kleur en een uiterst zachte bitterheid. De toevoegingen van oranjeschil en koriander geven dit bier zijn frisse en smaakvolle koninklijke karakter. Laat je verleiden door de rijke traditie en het vakmanschap.

Weihenstephan – Weihenstephaner Vitus

2,89
Weihenstephan's lichtgekleurde, kruidige single-bock “Vitus” is verzadigd met fijne gist en een romig schuim. Het is een specialiteit met een rond karakter dankzij de extra lange bewaartijd. De fruitige geur van gedroogde abrikozen combineert aroma's van citrus, kruidnagel en hints van banaan. Vol en sprankelend met een bruisend mondgevoel. De Vitus smaakt dus niet als een typisch Bockbier maar eerder als een edel, fruitig witbier. Perfect bij rood vlees, sterke kaas en ook geschikt als begeleider van desserts. Gebrouwen volgens een eeuwenoude brouwtraditie op de Weihenstephan-heuvel.

SpeciaalBier online kopen bij BIER&VLEES.

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan Speciaal bieren, van Blond bier, IPA, Stout tot aan een lekkere Barrel Aged. Bekijk ons assortiment Speciaalbier, laat je verrassen door een aantal nieuwe speciaalbieren en geniet!