Brouwerij de Snor – Gele Snor
De Halve Maan – Brugse Zot
Brugse Zot is een goudblond bier met een rijk schuim en een fruitige smaak. Het bier wordt gebrouwen met vier verschillende moutsoorten en twee aromatische hopsoorten die het bier zijn unieke smaak geven. Met een alcoholgehalte van 6% is het een evenwichtig, makkelijk drinkbaar bier met karakter. Brugse Zot is een natuurbier ontstaan uit een selectie van enkel de beste ingrediënten. Dankzij de hergisting op fles heeft het bier een langere natuurlijke levensduur.
Duvel Moortgat – Duvel
Duvel is een natuurbier met een subtiele bitterheid, een verfijnde smaak en een uitgesproken hopkarakter. Het unieke brouwproces, dat zo'n 90 dagen duurt, staat garant voor een puur karakter, delicaat bruisen en een aangenaam zoete smaak van alcohol. Duvel verkrijgt zijn typische bitterheid door toevoeging van verschillende soorten aromatische Sloveense en Tsjechische hop..
Huyghe – Delirium Tremens
De toespeling op roze olifanten en de naamkeuze berusten niet op toeval. Met een bijzonder karakter is de unieke smaak het resultaat van drievoudige fermentatie en het gebruik van drie verschillende giststammen. Zoete biscuit-moutruggengraat, ondersteund door aangename warmte en kruiden, eindigt goed rond, bloemig en droog.
Omer Vander Ghinste – Omer Brut Nature
Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gist (Brettanomyces) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Het bier evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden.
Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voren. Het resultaat is een droog, zacht, bitter bier met een fijne nasmaak.
De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum 3 maanden.
Sint Bernardus – Extra 4
Blond bier koop je online bij BIER&VLEES.
Blond is een bovengistend speciaalbier dat meestal toegankelijk is met een licht zoetje, dat aan geel fruit of honing doet denken. Qua alcoholpercentage zit het vaak tussen de 6% en 7,5%, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. De kleur is blond tot amber en de helderheid is als tweeschijn tot helder te omschrijven. Het schuim is een romige mousse en in de neus ervaar je de geur van mout, geelfruit, lichte hop en soms ook wat kruidigheid. De smaak van Blond speciaalbier is licht moutig, soms fruitig met een mooi bittertje in de nasmaak. Dit speciaalbier is vaak de lichtste variant van de tradionele trappistenbieren of abdijbieren uit België.