St. Bernardus Tokyo: klinkt bekend? Dat klopt, want in 2012 lanceerde St. Bernardus een eenmalig brouwsel ter gelegenheid van de opening van het eerste St. Bernardus-themacafé in de Japanse hoofdstad. Acht jaar later kun je St. Bernardus’ Tokyo opnieuw proeven, zij het met een nieuw recept!
De jonge Belgische illustrator Jonas Devacht maakte het kunstwerk voor het blikje, dat bestaat uit een impressie van het Japanse nachtleven in de iconische straten van de wijk Kanda, waar ‘Brasserie St. Bernardus’ te vinden is.
St. Bernardus Tokyo is een ongefilterd, goudkleurig bier, bekroond met een indrukwekkende witte kraag en gebrouwen met een grote hoeveelheid tarwe, die het midden houdt tussen een witbier en een saison.
Dit bier is beroemd om zijn hints van citrus, gecombineerd met sympathieke bloemen van kamille en fruitige gistaroma’s van banaan en rode appel. Oplettende bierliefhebbers kunnen ook een vleugje kruidnagel en vanille ontdekken, evenals de typische esters van de unieke St. Bernardus-gist. Een verfrissend bier met een kruidig ​​aroma en een lichte hint van bitterheid en zuurheid op de achterkant van het gehemelte! Een echte traktatie voor de meer avontuurlijke bierliefhebber.