“Tartarus – Pontianak” is toegevoegd aan je winkelwagen. Bekijk winkelwagen
P?hjala – Kamin (Cellar Series)
€8,09
Een Cognac, Sherry en Islay whisky Barrel Aged Imperial Porter. Zoet rood fruit gecombineerd met een jodiumachtig zoutgehalte, dat doet denken aan een kampvuur op de stranden van Islay. Gepocheerde peren, winterkruiden en kruidnagel doen mee met een vleugje besachtige zuurgraad. Vinous tannines ronden de smaak af, met een zachte moutige zoetheid om af te ronden.
Alcohol Percentage |
11.00% |
---|---|
Brouwerij |
Põhjala |
Inhoud |
33 |
Land van Afkomst |
Estland |
Smaakcategorie |
Intens & Uitdagend |
Verpakking |
Fles |
Op voorraad
Beschrijving
Een Cognac, Sherry en Islay whisky Barrel Aged Imperial Porter. Zoet rood fruit gecombineerd met een jodiumachtig zoutgehalte, dat doet denken aan een kampvuur op de stranden van Islay. Gepocheerde peren, winterkruiden en kruidnagel doen mee met een vleugje besachtige zuurgraad. Vinous tannines ronden de smaak af, met een zachte moutige zoetheid om af te ronden.
Verzending
Over Põhjala
Põhjala Brewery was de eerste in de nieuwe golf van Estse microbrouwerijen, die eind 2012 begon als een zigeunerbrouwerij. In april 2014 begonnen ze met brouwen in hun eigen brouwerij in de wijk Nõmme in Tallinn en eind 2018 verhuisden ze naar een nieuwe faciliteit in Port Noblessner, met een Rolec-brouwhuis van 50 hl en een tapkamer met een Texas BBQ-gecentreerde keuken. Põhjala brouwt kleine batches handgemaakte ales, met de beste mouten, veel hop uit de nieuwe wereld en een niet aflatende passie voor goed bier. Bij het maken van hun bieren laten ze zch inspireren door de Scandinavische natuur, de Estse nieuwe keuken en het werk van hun kleine collega-brouwers.
Categorieën: Speciaalbier, Barrel Aged, Cognac, Imperial, Porter, Porter & Stout, Sherry, Whisky
Gerelateerde producten
Lervig/ P?hjala – Silent Exchange by Rackhouse
€16,19
Weer een samenwerking met de grote Põhjala vertelt het vervolgverhaal van Lervig en Põhjala's gedeelde geschiedenis in ambachtelijk brouwen. Deze Imperial Stout rijpte gedurende 18 maanden in een mix van Finse rogge, ahornsiroop en bourbonvaten, waardoor een rijke en complexe stille uitwisseling van smaken en aroma's ontstond.
P?hjala/ Brouwerij Wilderen – Wild Dark Nights (Cellar Series)
€9,09
Brouwerij de Molen – Hemel & Aarde: Beer Geeks Beats ALS
€4,99
“Nu een doorbraak naar een medicijn tegen de spierziekte ALS zo dichtbij is, is er besloten door te pakken en een nieuwe Beer Geeks Beat ALS actie te starten. De tijd van wachten is voorbij! Met trots doen we dat samen met de craftbier pioniers van Brouwerij de Molen. In de afgelopen vijf jaar is er vier keer een bier gebrouwen voor deze actie en in totaal zo’n 400.000 euro opgehaald voor Stichting ALS. Met dit vijfde bier hopen we het laatste zetje te geven om ALS de wereld uit te krijgen.” - Ferry Wijnhoven | Hemel & Aarde – Beer Geeks Beat ALS is een Smoked Imperial Porter, eenmalig opnieuw gebrouwen. Deze versie is maanden gerijpt op Brandy ex Bourbon vaten.
Lervig/ Pulpit Rock Brewing Co. – Almond Cake by Rackhouse
€16,09
Jopen – Don’t tRYE This @home! BA Tomintoul
€5,99
Don't be afraid to tRYE! Jopen heeft deze roggewijn gerijpt op Tomintoul whiskyvaten. Dit levert een heldere koperkleur op met aroma's van abrikoos en wijnballen. Wijnballen? Ja, die grote rode bal die je op de kermis kunt krijgen. Tonnen nostalgie! Het bier is lekker zoet met smaken van karamel en abrikoos.
Vliegende Paard Brouwers – Pr?aris Grand Cru Laphroaig BA
€12,79
Mad Scientist – Simulation Theory 2023 Madagascar
€21,19
Bourbon Barrel Aged Imperial Stout met Madagascar Bourbon vanille. Gewoon een vriendelijke uitnodiging voor Mad Scientist's eigen simulatie als je bereid bent je geest open te stellen. Dit bier is niet alleen de heropleving van de beruchte Simulation Theory die oorspronkelijk in 2019 werd uitgebracht, maar maakt ook deel uit van een miniserie, waarin Mad Scientist een verbeterde Imperial Stout-basis heeft gemaakt, deze in twee delen heeft verdeeld en deze vervolgens in soortgelijke Kentucky Bourbonvaten heeft gevuld, om ze af te werken met twee verschillende soorten vanille om te zien wat er gebeurt, met de nadruk op de contrasten. Hierbij nodigt Mad Scientist u van harte uit op deze reis om al deze verbazingwekkende nuances te ontdekken. Spoiler alert: Ze zijn allebei ongelooflijk walnoot-chocoladeachtig van het vat zelf en de Tahiti- en Madagascar-vanilles zijn in perfecte symbiose met deze smaken. Mad Scientist is hier echter niet om te oordelen. Daar ben jij voor!