“Jopen – I’m a Barley Girl” is toegevoegd aan je winkelwagen. Bekijk winkelwagen
Lervig – Paragon 2023 by Rackhouse
€16,09
Paragon is in de loop der jaren een van Lervig’s vlaggenschipbieren geworden. Wat hun gerstewijn speciaal maakt, is dat hij altijd met exact hetzelfde recept wordt gebrouwen, maar elke editie is uniek vanwege een aantal factoren, vattypes en omgevingsfactoren om het kort te zeggen. In 2023 gebruikten ze verse, hoog-char Jim Beam-vaten waarin het bier een jaar rijpte. Lervig vindt het resultaat behoorlijk geweldig en het kan het beste worden omschreven als een Kentucky-knuffel. Geniet ervan – Het is een geweldig jaar voor de Paragon!
Alcohol Percentage |
13.00% |
---|---|
Brouwerij |
Lervig |
Inhoud |
37,5 |
Land van Afkomst |
Noorwegen |
Smaakcategorie |
Intens & Uitdagend |
Verpakking |
Fles |
Op voorraad
Beschrijving
Paragon is in de loop der jaren een van Lervig’s vlaggenschipbieren geworden. Wat hun gerstewijn speciaal maakt, is dat hij altijd met exact hetzelfde recept wordt gebrouwen, maar elke editie is uniek vanwege een aantal factoren, vattypes en omgevingsfactoren om het kort te zeggen. In 2023 gebruikten ze verse, hoog-char Jim Beam-vaten waarin het bier een jaar rijpte. Lervig vindt het resultaat behoorlijk geweldig en het kan het beste worden omschreven als een Kentucky-knuffel. Geniet ervan – Het is een geweldig jaar voor de Paragon!
Verzending
Over Lervig
Lervig is een onafhankelijke ambachtelijke brouwerij in Stavanger, Noorwegen. Ze produceren een breed scala aan bieren van gemakkelijk drinkbare pilseners en pale ales, tot gerstewijnen op vat en zure bieren. Ze verleggen constant de grenzen van het brouwen voor zowel gewone mensen als liefhebbers van ambachtelijk bier. Hun doelen zijn om de beste bieren ter wereld te brouwen; ze werken graag buiten hun comfortzone en combineren hun creativiteit met de jarenlange ambachtelijke brouwervaring die de brouwers hebben.
Artikelnummer:
7072712013787
Categorieën: Speciaalbier, Barleywine, Barrel Aged, Bourbon, Quadrupel & Barleywine
Gerelateerde producten
Jackie O’s Brewery – Neapolitan Bourbon Barrel Dark Apparition
€19,19
Mad Scientist – Simulation Theory 2023 Madagascar
€21,19
Bourbon Barrel Aged Imperial Stout met Madagascar Bourbon vanille. Gewoon een vriendelijke uitnodiging voor Mad Scientist's eigen simulatie als je bereid bent je geest open te stellen. Dit bier is niet alleen de heropleving van de beruchte Simulation Theory die oorspronkelijk in 2019 werd uitgebracht, maar maakt ook deel uit van een miniserie, waarin Mad Scientist een verbeterde Imperial Stout-basis heeft gemaakt, deze in twee delen heeft verdeeld en deze vervolgens in soortgelijke Kentucky Bourbonvaten heeft gevuld, om ze af te werken met twee verschillende soorten vanille om te zien wat er gebeurt, met de nadruk op de contrasten. Hierbij nodigt Mad Scientist u van harte uit op deze reis om al deze verbazingwekkende nuances te ontdekken. Spoiler alert: Ze zijn allebei ongelooflijk walnoot-chocoladeachtig van het vat zelf en de Tahiti- en Madagascar-vanilles zijn in perfecte symbiose met deze smaken. Mad Scientist is hier echter niet om te oordelen. Daar ben jij voor!
Huyghe – Delirium Blond Barrel Aged (2022)
€24,69
Lervig/ P?hjala – Silent Exchange by Rackhouse
€16,19
Weer een samenwerking met de grote Põhjala vertelt het vervolgverhaal van Lervig en Põhjala's gedeelde geschiedenis in ambachtelijk brouwen. Deze Imperial Stout rijpte gedurende 18 maanden in een mix van Finse rogge, ahornsiroop en bourbonvaten, waardoor een rijke en complexe stille uitwisseling van smaken en aroma's ontstond.
Brouwerij de Molen – Hemel & Aarde: Beer Geeks Beats ALS
€4,99
“Nu een doorbraak naar een medicijn tegen de spierziekte ALS zo dichtbij is, is er besloten door te pakken en een nieuwe Beer Geeks Beat ALS actie te starten. De tijd van wachten is voorbij! Met trots doen we dat samen met de craftbier pioniers van Brouwerij de Molen. In de afgelopen vijf jaar is er vier keer een bier gebrouwen voor deze actie en in totaal zo’n 400.000 euro opgehaald voor Stichting ALS. Met dit vijfde bier hopen we het laatste zetje te geven om ALS de wereld uit te krijgen.” - Ferry Wijnhoven | Hemel & Aarde – Beer Geeks Beat ALS is een Smoked Imperial Porter, eenmalig opnieuw gebrouwen. Deze versie is maanden gerijpt op Brandy ex Bourbon vaten.
Jackie O’s Brewery – Cellar Cuvée 15
€19,69
Het Cellar Cuvée-project is geïnspireerd door de kunst van het blenden en staat al ruim veertien jaar centraal in Jackie O's Barrel Aged line-up. Cellar Cuvée 15 is een blend van honingstout en ahornen Barleywine-stijl Ales, gerijpt in geselecteerde bourbonvaten, en vervaagt op sierlijke wijze de grens tussen deze gerespecteerde stijlen. Noten van chocoladetaart, brosse pinda's, rijke ahornsiroop en marshmallow komen voort uit een van Jackie O's meest gewaardeerde blendprojecten.
Ritual Lab – Italian Uncommon Ale
€15,79
De laatste jaren komt besmetting tussen bier en druiven steeds vaker voor. De stijl van “Italiaans druivenbier” wordt nu internationaal erkend. Dit is echter waar de controverse ontstaat, vooral in een land als Italië, waar wijn en druiven iets onaantastbaars en heiligs vertegenwoordigen. Is het echt voldoende om gewoon wat most of druiven in een bier te doen om er een echte IGA van te maken? Blijkbaar is dit dilemma nog niet opgelost en zijn er nog steeds verhitte debatten gaande over wat wel en niet gedefinieerd moet worden als een "Italiaanse Grape Ale" en wat niet. Vandaar het idee om de kwestie te bagatelliseren met een karakterbier dat volgens de richtlijnen misschien in de beruchte categorie zou kunnen vallen, maar in werkelijkheid, naar Ritual Lab's mening, dit niet volledig weerspiegelt zoals het is gecodificeerd. Dit is hoe Italian Uncommon Ale werd geboren; een product dat moeilijk in een bepaalde stijl past, waardoor ze al hun creativiteit konden uiten en hun mening over de kwestie konden geven. Barleywine met een alcoholpercentage van 13,5%, 12 maanden gerijpt in Gin-vaten met toevoeging van rozijnen in Ritual Lab's Formello-kelder. De vrijwel afwezige carbonatatie, het totale gebrek aan schuim, het hoge alcoholgehalte, maar vooral de duidelijke tonen van druiven en gedroogd fruit, zorgen ervoor dat het meer op een passitowijn lijkt dan op een echt bier. Om optimaal van een dergelijk product te kunnen genieten, moet je enkele eenvoudige maar belangrijke regels respecteren, die dichter bij de wereld van wijn staan dan bij die van bier: Serveertemperatuur: 15 graden, serveerhoeveelheid: 90/120 ml.