Lodowa Gruszka is een volledig unieke alcoholische likeurdrank die op weinig plaatsen in de wereld wordt geproduceerd. Het wordt gekenmerkt door een van nature intense zoetheid, een concentratie van aroma’s en smaken en geen bruisen. ‘IJs-peer’ (Lodowa Gruszka) is het equivalent van Lodowa (IJs) cider, met het verschil dat het gemaakt is van peren, niet van appels. Voor de productie gebruikte Cydr Chyliczki alleen vers geperst en daarna diepgevroren perensap, zonder toevoeging van water, zoetstoffen of kooldioxide.
Cydr Chyliczki – Dzika Lodowa Gruszka 2019
€15,19
Lodowa Gruszka is een volledig unieke alcoholische likeurdrank die op weinig plaatsen in de wereld wordt geproduceerd. Het wordt gekenmerkt door een van nature intense zoetheid, een concentratie van aroma’s en smaken en geen bruisen. ‘IJs-peer’ (Lodowa Gruszka) is het equivalent van Lodowa (IJs) cider, met het verschil dat het gemaakt is van peren, niet van appels. Voor de productie gebruikte Cydr Chyliczki alleen vers geperst en daarna diepgevroren perensap, zonder toevoeging van water, zoetstoffen of kooldioxide.
Alcohol Percentage |
11.30% |
---|---|
Brouwerij |
Cydr Chylickzi |
Land van Afkomst |
Polen |
Smaakcategorie |
Fris & Fruitig |
Verpakking |
Fles |
Inhoud |
50 |
Slechts 2 resterend op voorraad
Beschrijving
Verzending
Over Cydr Chyliczki
Cydrownia Chyliczki werd in 2014 opgericht als een familiebedrijf en dit karakter geldt ook vandaag. Hun belangrijkste veronderstellingen zijn de kwaliteit van de grondstoffen, de ambachtelijke productiemethode en de tijd die elke setting nodig heeft om zijn volledige waarde te bereiken. Volgens deze filosofie worden de ciders eenmaal per jaar gestoomd, wanneer de appels de maximale rijpheid aan de bomen bereiken, waarna ze fermenteren volgens de traditionele productiemethoden - die worden gebruikt voor mousserende wijnen, en gedurende vele maanden rijpen. Voor de zetting gebruiken ze appels van oude Mazovische boomgaarden, waar geen intensieve chemische bescherming wordt toegepast, waardoor mooie exemplaren kunnen worden verkregen, maar dankzij dit bereiken deze kleine appels extreem intense aroma's en smaken. Hoewel de kwaliteit van de grondstof de sleutel is tot de kwaliteit van de cider, zou het niet mogelijk zijn om deze kwaliteiten op de drank over te brengen zonder het juiste moment. In Chyliczki's cidermolen duurt de productie 8 maanden tot meerdere jaren, omdat de appel een vrucht is die graag rijpt.
Gerelateerde producten
Elegast Ciderij – Premium Organic Perry (2020)
€12,29
Perry met de geur van aromatische perenbloesem met in de smaak hints van honing, honingdauwmeloen en vlierbes. De perry is gemaakt volgens de champagnemethode, ofwel de Traditional method. Elegast maakt Perry van voornamelijk stoofperen. Hard en oneetbaar op zichzelf worden ze zacht van smaak en bloemig van geur bij fermentatie. De van nature aanwezige onvergistbare suikers houden deze Perry licht zoet en daarmee zeer toegankelijk. Elegast geeft met deze handgemaakte Perry een nieuwe en duurzame bestemming aan bijzondere stoofperenrassen uit soms meer dan 100 jaar oude bomen uit biologische hoogstamboomgaarden en draagt hiermee bij aan ons landschap en onze biodiversiteit.
GRATIS BIER&VLEES ADVIES​
Of je nou een lekkere maaltijd met een goed biertje op tafel wilt zetten voor je vrienden, je schoonmoeder wilt verrassen met een lekker stuk vlees of gewoon een proeverij voor de familie wilt organiseren. Wij staan voor jullie klaar met BIER&VLEES! Het is onze passie jullie te helpen.Â