Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.
Westmalle – Westmalle Tripel
€3,09
Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.
Alcohol Percentage |
9.50% |
---|---|
Brouwerij |
Westmalle |
Inhoud |
33 |
Land van Afkomst |
België |
Smaakcategorie |
Blond & Krachtig |
Verpakking |
Fles |
Op voorraad
Beschrijving
Verzending
Over Westmalle
De abdij van Westmalle is befaamd om zijn trappistenbier dat tot ver over de landsgrenzen heen graag wordt gedronken. Toch is de brouwerij geen commerciële activiteit, maar een manier voor de monniken om te voorzien in hun eigen onderhoud. De meeste inkomsten van de verkoop worden weer geïnvesteerd in de brouwerij en de goede arbeidsomstandigheden van de medewerkers. De monniken zijn immers zelf geen brouwmeesters meer, maar laten het merendeel van het brouwproces over aan externe medewerkers. Wel staan ze nog in voor de algemene leiding van de brouwerij. Het deel van de inkomsten dat niet wordt gebruikt voor het eigen levensonderhoud, wordt geschonken aan goede doelen, sociale werken en mensen in nood.
Artikelnummer:
5412343201337
Categorieën: Speciaalbier, Trappist, Tripel
Gerelateerde producten
Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 8
€3,09
Zundert 8 is een kastanjekleurig bovengistend bier met nagisting op fles. Het bevat 8% alcohol. De Kievit heeft gekozen voor een bier dat ze ‘een beetje weerbarstig’ noemen. Dat wil zeggen, Zundert 8 is een bier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden. Dit trappistenbier heeft een veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In de aanzet is Zundert 8 bloemig en iets zoet. Geef het bier wat tijd en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond.
Guilty Monkey Brewery – King of the Tripel
€11,49
De koning der Tripels wacht op jou! Deze goudgele klassieker is verfijnd en elegant, met een lichte kleur en een uiterst zachte bitterheid. De toevoegingen van oranjeschil en koriander geven dit bier zijn frisse en smaakvolle koninklijke karakter. Laat je verleiden door de rijke traditie en het vakmanschap.
Brouwerij de Hemel – Helse Engel
€3,59
Bronckhorster Brewing – Barrel Aged Serie No. 39
€7,19
Deze nieuwe aanwinst in Bronckhorster's Barrel Aged serie is hun eigen Angus Triple, 13,5 maand gerijpt in Woodford Reserve bourbon vaten. Waar deze tripel normaal een ABV van 8,5% heeft, tikt dit gouden Barrel Aged bier de 12% aan. In het bier vind je sterke smaken van bourbon en vanille, met een subtiele hint van kruiden en kokosnoot.
Mount Saint Bernard Abbey – Tynt Meadow
€4,09
Trappistenbieren worden meestal vernoemd naar de plaats waar het klooster zich bevindt. Mount Saint Bernard Abbey heeft de hunne ‘Tynt Meadow’ genoemd, om de link te eren met het stuk land waarop het kloosterleven van de abdij in de Midlands bijna twee eeuwen geleden opnieuw werd opgericht. Als onderdeel van de grote trappistentraditie hebben ze ervoor gekozen om een sterk donker bier te produceren, maar wel eentje met een duidelijk Engels karakter. Tynt Meadow is mahoniekleurig, met een subtiele, warme rode tint en een blijvende beige schuimkraag. Het aroma bevat hints van pure chocolade, zoethout en rijke fruitsmaken. Het bier is vol van smaak en balanceert zachtjes de smaak van pure chocolade, peper en vijg. Het laat een warme en droge afdronk achter in de mond.
Bosteels – Tripel Karmeliet
€3,19
Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen naar een authentiek bierrecept uit 1679 afkomstig uit het voormalig Karmelietenklooster in Dendermonde. Dit recept is meer dan 300 jaar geleden geschreven en beschrijft het gebruik van drie soorten graan: tarwe, haver en gerst. De naam Tripel karmeliet verwijst dus zowel naar de oorsprong als naar de hergisting op fles. Uit de vele proefbrouwsels van meergranentripels die in de jaren ’90 in onze brouwerij werden uitgevoerd, blijkt dat de bijzondere historische combinatie van de 3 graansoorten nog steeds de ideale melange blijft.
Rimor Brewery – Mercator Tripel
€3,09
Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck – Trignac XII
€21,09
Bij Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck rijpen ze hun Kasteel Tripel in gerecyclede cognacvaten. Deze bierstijl heet ‘Barrel Aged’, rijpingsbier in gerecyclede vaten. Vanhonsebroucks brouwer vult eerder gebruikte cognacvaten af met Kasteel Tripel, zodat het bier de smaak van cognac behoudt zonder de eigen identiteit te verliezen. De Trignac is een volmondig degustatiebier en spreekt iedereen aan die van bier en cognac houdt!
GRATIS BIER&VLEES ADVIES
Of je nou een lekkere maaltijd met een goed biertje op tafel wilt zetten voor je vrienden, je schoonmoeder wilt verrassen met een lekker stuk vlees of gewoon een proeverij voor de familie wilt organiseren. Wij staan voor jullie klaar met BIER&VLEES! Het is onze passie jullie te helpen.