Pulled pork van de bbq
4
Aantal personen
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
6 uur
Ingrediënten
2 kilo procureur
150 gram ketchup
125 gram bruine basterdsuiker
125 ml appelciderazijn
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels grof zeezout
2 eetlepels tabasco
1 eetlepel paprikapoeder
rooksnippers van appelhout
2 aluminium wegwerpbakjes
Recept
Begin met het weken van de houtsnippers in ruim water en het aansteken van de bbq.
Wanneer de kolen goed heet zijn kun je ze naar een kant van de bbq schuiven waardoor je een warmer en een kouder deel krijgt.
Maak een rub van de rietsuiker,zout,paprikapoeder en een eetlepel tabasco, wrijf het vlees goed in met de rub en plaats het in een aluminium bakje.
Plaats het bakje op het koude deel van de bbq en strooi wat houtsnippers op de gloeiende kolen.
Laat het vlees 3,5 uur liggen op de bbq met gesloten deksel waarbij je het om het half uur omdraait en om het uur de kolen aanvult, strooi dan ook weer houtsnippers op de kolen.
Voeg voor de saus de basterdsuiker,ketchup,ciderazijn en de laatste lepel tabasco samen in een steelpan en breng aan de kook waarna je het 5 minuten zachtjes laat doorkoken.
Schenk de saus in het andere aluminiumbakje en plaats voor een uur op de bbq naast het vlees, hierdoor zal hij nog iets inkoken en een rooksmaak krijgen.
Controleer of het vlees na 3,5 uur de juiste gaarheid heeft door te testen of je het zonder moeite uit elkaar kunt trekken, laat het vervolgens een goed half uur afkoelen.
Pluk het vlees met de hand of tangen en verwijder eventuele vetstukjes, het vocht wat is vrijgekomen kan vermengd worden met de bbq saus.
Maak het vlees aan met de bbq saus en proef het af , breng zonodig verder op smaak.