Persoonlijk bezorgd in Gelderland

Gratis verzending boven de €50

Blog

Pulled Pork van de BBQ

Pulled pork van de bbq

4

Aantal personen

Voorbereidingstijd

30 minuten

Kooktijd

6 uur

Ingrediënten

  •  2 kilo procureur

  •  150 gram ketchup

  • 125 gram bruine basterdsuiker

  • 125 ml appelciderazijn

  • 2 eetlepels rietsuiker

  • 2 eetlepels grof zeezout

  • 2 eetlepels tabasco

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • rooksnippers van appelhout

  • 2 aluminium wegwerpbakjes

Pulled pork meat.

Recept

Begin met het weken van de houtsnippers in ruim water en het aansteken van de bbq.

Wanneer de kolen goed heet zijn kun je ze naar een kant van de bbq schuiven waardoor je een warmer en een kouder deel krijgt.

 

Maak een rub van de rietsuiker,zout,paprikapoeder en een eetlepel tabasco, wrijf het vlees goed in met de rub en plaats het in een aluminium bakje.

Plaats het bakje op het koude deel van de bbq en strooi wat houtsnippers op de gloeiende kolen.

 

Laat het vlees 3,5 uur liggen op de bbq met gesloten deksel waarbij je het om het half uur omdraait en om het uur de kolen aanvult, strooi dan ook weer houtsnippers op de kolen.

Voeg voor de saus de basterdsuiker,ketchup,ciderazijn en de laatste lepel tabasco samen in een steelpan en breng aan de kook waarna je het 5 minuten zachtjes laat doorkoken.

Schenk de saus in het andere aluminiumbakje en plaats voor een uur op de bbq naast het vlees, hierdoor zal hij nog iets inkoken en een rooksmaak krijgen.

Controleer of het vlees na 3,5 uur de juiste gaarheid heeft door te testen of je het zonder moeite uit elkaar kunt trekken, laat het vervolgens een goed half uur afkoelen.

Pluk het vlees met de hand of tangen en verwijder eventuele vetstukjes, het vocht wat is vrijgekomen kan vermengd worden met de bbq saus.

Maak het vlees aan met de bbq saus en proef het af , breng zonodig verder op smaak.

 
Pulled pork meat.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Pulled pork meat.
Recepten & Foodpairing
Kumar Poot

Pulled Pork van de BBQ

Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten  2 kilo procureur  150 gram

Meer lezen »
Bigos - sauerkraut stewed.
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en

Meer lezen »
Sliced flank or bavette beef meat steak on a cleaver. Black wooden background. Top view
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Bavette met Witbrood

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen

Meer lezen »
Winkelwagentje
Meld je aan

Nog geen account?

Wij gebruiken cookies om de ervaring van de website te verbeteren. Als je doorgaat dan ga je automatisch akkoord met het gebruik van de cookies.

HO! Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.

No access!

You are still too young for our website, hang on! When you are 18 we will be ready for you again.

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18
0 items Winkelwagen