2
Aantal personen
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Ingrediënten
- Bavette
- Roomboter
- Vers witbrood
- Peper en zout
Recept
Vandaag doen we niet al te moeilijk. Haal een half uur van te voren de bavette, die uiteraard in onze webshop te bestellen is, uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Laat in een koekenpan ruim roomboter smelten, zodra de belletjes weg zijn, is de boter heet genoeg. Dan gaan we hierin de bavette in zijn geheel mooi rare bakken.
Zodra dat gebeurt is, pak je de bavette in in aluminiumfolie met de glanzende kant naar binnen. Deze laat je een minuut of vijf rusten. Kun je mooi een paar verse witte boterhammen insmeren met roomboter.
Na de vijf minuten kun je de bavette in mooie dikke plakken snijden en op smaak brengen met peper en zout. Ik zou gewoon lekker in de keuken aan het aanrecht eten, want dan kun je de boterham ook nog eens lekker door de achtergebleven boter en vleessappen halen in de koekenpan. Tip van Jos.