2
Aantal personen
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Ingrediënten
- Bananen
- Pure (bittere) chocolade
- Rode peperkorrels
- Bruine basterdsuiker
- Grof zeezout
Recept
Warm de oven alvast voor op 180 graden. Snijdt de banaan in de schil in de lengterichting in. Klap deze open en vul de banaan rijkelijk met pure chocolade. Vul een pepermolen met de rode peperkorrels en maal deze ruim over de chocolade. Dikke laag bruine basterdsuiker erover en inpakken in aluminiumfolie. Als de oven op temperatuur is, de ingepakte bananen voor ongeveer een minuut of 20 erin.
Na die 20 minuten even checken of de chocolade en de suiker mooi gesmolten zijn. Zo niet, dan zet je de oven weer aan voor een minuut of 10. Als de vulling mooi gesmolten is, pak je de banaan uit en besprenkel je deze subtiel met grof zeezout. Tip van Jos, serveren met vanille roomijs!