Pulled Pork van de BBQ
Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten 2 kilo procureur 150 gram
Aantal personen
10 minuten
20 minuten
Om te beginnen zetten we de aardappelen op in ruim water met genoeg zout en de (gevacumeerde) zuurkoolspek en de jeneverbessen. Een stuk of 10 is meer dan genoeg om smaak af te geven. Tip van Jos, doe de jeneverbessen in een theezakje, dat scheelt een hoop vissen bij het afgieten.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een "dirty mash", oftewel een stamppot met ongeschilde aardappelen. Dit geeft een mooie aardse smaak aan de stamppot. Zaak is dan wel om de aardappelen van te voren goed te wassen... In een koekenpan gaan we de spekjes uitbakken. Als deze mooi krokant zijn, doen we ruim de roomboter erbij op laag vuur. Het is zaak dat de roomboter smelt, maar niet kleurt.
Als de aardappelen goed gaar zijn, giet je deze af. Gooi het water niet weg, maar laat het spek hierin staan om mooi warm te houden. Stamp de aardappelen fijn en voeg hier de spekjes met de boter aan toe samen met een flinke scheut kookroom om een lekkere grove puree te maken. Tijd om de zuurkool en rozijnen toe te voegen en goed te roeren in een pan op laag vuur. Op smaak brengen met peper en zout en de zuurkoolspek in mooie plakken snijden.
Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten 2 kilo procureur 150 gram
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bananen Pure (bittere) chocolade Rode peperkorrels Bruine basterdsuiker Grof zeezout
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Rookplank 750 gram Zalm Peper & Zout Recept Week de
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Pasta Kleine champignons Spekreepjes Knoflook (veel) Peper en zout Verse
Of je nou een lekkere maaltijd met een goed biertje op tafel wilt zetten voor je vrienden, je schoonmoeder wilt verrassen met een lekker stuk vlees of gewoon een proeverij voor de familie wilt organiseren. Wij staan voor jullie klaar met BIER&VLEES! Het is onze passie jullie te helpen.
Nog geen account?
Maak een account aanJe moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.
You are still too young for our website, hang on! When you are 18 we will be ready for you again.