
Pulled Pork van de BBQ
Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten 2 kilo procureur 150 gram
De avond van te voren beginnen we met de voorbereidingen. Zet een pan op hoog vuur en brand hierin de grof gemalen peper even in aan. Doe hierbij de suiker, azijn en water. Goed roeren totdat de suiker is opgelost. Doe dit in een bakje met de rode ui in ringen gesneden. Afdekken en in de koelkast zetten.
Ook mag je de bacon ruim overgieten met de soya saus en afgedekt in de koelkast zetten.
De dag zelf beginnen we met het maken van de chocolade mayonaise. Voeg beetje bij beetje de cacaopoeder toe aan de mayonaise en roer deze er doorheen totdat je mooie romige saus hebt met een aangename aanwezigheid van bittere chocolade.
In de tussentijd steken we de barbecue aan.
Heb vooral geduld en zorg ervoor dat de barbecue goed heet is! Extra reden om een lekker biertje open te trekken.
Als de barbecue goed heet is, gaan we de burgers mooi rosé bakken en de bacon knapperig bakken. Als de bacon knapperig is, leg je deze op de burger. Hier bovenop leg je de plak cheddar. Deksel op de barbecue en de kaas rustig laten smelten.
Snijdt de brioche bollen door en grill deze even kort op de barbecue.
Beide helften ruim besmeren met de chocolade mayonaise. Op de onderkant leggen we een paar blaadjes romaine sla en de ingemaakte rode ui. Hier bovenop leggen we de burger. "Deksel" erop en smullen maar!
Deze burger is een ware symfonie van uitgesproken smaken. Het volle vette vlees wordt begeleid door de bitterheid van de chocolade mayonaise en het zout uit de soya bacon. De zoet/zure rode uien met een pittige twist zorgen voor een mooi contrast. Dit haakt perfect aan bij de dry hopped porter. De bitterheid van de hop werkt perfect samen met de chocolade en de volle smaken kunnen prima opboksen tegen de hoge smaakintensiteit van de porter. Een waar feest in de mond!
Eet smakelijk!
Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten 2 kilo procureur 150 gram
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bananen Pure (bittere) chocolade Rode peperkorrels Bruine basterdsuiker Grof zeezout
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Rookplank 750 gram Zalm Peper & Zout Recept Week de
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Pasta Kleine champignons Spekreepjes Knoflook (veel) Peper en zout Verse
Of je nou een lekkere maaltijd met een goed biertje op tafel wilt zetten voor je vrienden, je schoonmoeder wilt verrassen met een lekker stuk vlees of gewoon een proeverij voor de familie wilt organiseren. Wij staan voor jullie klaar met BIER&VLEES! Het is onze passie jullie te helpen.
Nog geen account?
Maak een account aanJe moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.
You are still too young for our website, hang on! When you are 18 we will be ready for you again.