Buikspek met Oolong Thee Glaze
Recept
De avond van te voren breng je de 500ml water aan de kook en hier doe je de oolong thee bij. Dit laat je lekker de hele nacht door trekken.
Op de dag zelf doe je de buikspek in een afgedekte ovenschaal in de oven op 100°C voor minimaal een uur. Ondertussen gaan we de glaze maken en de barbecue aansteken. Het is belangrijk dat de barbecue goed heet is, dus we beginnen met de barbecue aan te steken, zodat deze gloeiend heet is als de buikspek erop gaat.
Zodra de aanmaakblokjes branden, gaan we aan de slag met de glaze. De thee die de hele nacht heeft getrokken, moet gezeefd worden. Doe de 500gr suiker in een pannetje en zet deze op hoog vuur. Al roerend laat je de suiker smelten. Als de suiker licht begint te verkleuren, doe je beetje bij beetje de thee erbij totdat je een mooi lobbig vloeibaar geheel hebt. Haal de glaze van het vuur en laat deze even rusten.
Als de buikspek gegaard is, snijd je deze in mooie blokken van ongeveer 5 bij 5cm en breng je ze op smaak met peper en zout.
De barbecue zal nu wel goed heet zijn, dus daar gaat de buikspek nu op. Terwijl je deze mooi knapperig bakt, smeer je de buikspek ruim in met de glaze. De bedoeling is dat je een lekker knapperig stuk buikspek krijgt met een heerlijke sticky laag.
Het perfecte bier bij dit vlees
Het eindresultaat is een symfonie van zoete, zoute en vette smaken die een mooi contrast vormen voor de fris bittere smaak van het bier. Het romig bloemige karakter van de oolong thee haakt mooi aan bij de hinten van bloesem in het bier. Samen zorgt het voor een sublieme smaaksensatie in je mond!
Eet smakelijk!