Persoonlijk bezorgd in Gelderland

Gratis verzending boven de €50

Blog

Tomahawk steak met een tropische salsa

Een dikke vette Tomahawk met een heerlijke tropische salsa. Alle ingrediënten voor een heerlijke zomeravond!

Tomahawk steak met een tropische salsa

2

Aantal personen

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

20 minuten

Ingrediënten

  • 2 verse mango’s
  • 2 verse papaya’s
  • 2 verse vleestomaten
  • Knoflookpasta
  • Gemberpasta
  • Scheutje witte wijn azijn
  • Verse koriander (voor de liefhebbers) Halve Madam
  • Janette (voor de liefhebbers)
  • 1 Tomahawk
Tomahawk steak met een heerlijke tropische salsa. - Bier&Vlees

Recept

De dag van te voren begin je alvast met het maken van de salsa. Maak de mango’s en de papaya’s schoon en snijdt deze in blokjes van ongeveer 5mm bij 5mm. Doe hetzelfde met de vleestomaten. Dit mag allemaal in een grote kom. De halve peper mag nu heel fijn gesneden worden en ook aan het geheel toegevoegd worden. Ik ben zelf fan van koriander en zou deze zelf grof choppen en je raadt het nooit, deze voeg je ook toe aan het geheel. Doe hierbij een flinke eetlepel knoflookpasta en een flinke theelepel gemberpasta. Goed mengen en kijken hoe nat het geheel is. Voeg hier nu een scheutje azijn aan toe. Je wilt geen kleddernatte salsa hebben, maar ook geen gortdroge. Gewoon even aankijken. Roer het geheel weer goed door elkaar en proef je creatie. Indien nodig breng je het op smaak met peper en zout. Afdekken en in de koelkast zetten is al wat rest. Kunnen de smaken mooi doortrekken.

Op de dag zelf haal je een ruim uur van te voren de Tomahawk steak uit de koelkast. Ondertussen kun je mooi de barbecue aansteken. Aangezien het een groot stuk vlees is, gaan we werken met 2 zones. De ene helft mag gloeiend heet worden en aan de andere kant leg je geen kolen. Als de barbecue echt goed heet is, leg je de steak op de hete kant. Daar schroei je alle kanten mooi dicht. Als dit gedaan is, verhuis je de steak naar de helft zonder kolen zodat de steak kan garen met indirecte hitte. Deksel op de barbecue en wachten onder het genot van een For My #1. Om de 10 minuten draai je de steak om en dit herhaal je totdat je de gewenste kerntemperatuur hebt bereikt. Wij raden tussen de 50°C en 52°C aan voor een mooi rear/medium rear resultaat. Bij het serveren besprenkel je de Tomahawk steak met grof zeezout en een beetje peper. Serveren met de salsa en genieten maar!

Tomahawk - Bronckhorster-2
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Pulled pork meat.
Recepten & Foodpairing
Kumar Poot

Pulled Pork van de BBQ

Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten  2 kilo procureur  150 gram

Meer lezen »
Bigos - sauerkraut stewed.
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en

Meer lezen »
Sliced flank or bavette beef meat steak on a cleaver. Black wooden background. Top view
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Bavette met Witbrood

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen

Meer lezen »
Winkelwagentje
Meld je aan

Nog geen account?

Wij gebruiken cookies om de ervaring van de website te verbeteren. Als je doorgaat dan ga je automatisch akkoord met het gebruik van de cookies.

HO! Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.

No access!

You are still too young for our website, hang on! When you are 18 we will be ready for you again.

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18
0 items Winkelwagen