Persoonlijk bezorgd in Gelderland

Gratis verzending boven de €50

Blog

Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek

2

Aantal personen

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

20 minuten

Ingrediënten

  • 500gr kruimige aardappelen
  • 500gr zuurkool
  • Roomboter
  • Zuurkoolspek
  • Jeneverbessen
  • Peper en zout
  • Kookroom
  • Spekjes
  • Rozijntjes
Bigos - sauerkraut stewed.

Recept

Om te beginnen zetten we de aardappelen op in ruim water met genoeg zout en de (gevacumeerde) zuurkoolspek en de jeneverbessen. Een stuk of 10 is meer dan genoeg om smaak af te geven. Tip van Jos, doe de jeneverbessen in een theezakje, dat scheelt een hoop vissen bij het afgieten.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een "dirty mash", oftewel een stamppot met ongeschilde aardappelen. Dit geeft een mooie aardse smaak aan de stamppot. Zaak is dan wel om de aardappelen van te voren goed te wassen... In een koekenpan gaan we de spekjes uitbakken. Als deze mooi krokant zijn, doen we ruim de roomboter erbij op laag vuur. Het is zaak dat de roomboter smelt, maar niet kleurt.

Als de aardappelen goed gaar zijn, giet je deze af. Gooi het water niet weg, maar laat het spek hierin staan om mooi warm te houden. Stamp de aardappelen fijn en voeg hier de spekjes met de boter aan toe samen met een flinke scheut kookroom om een lekkere grove puree te maken. Tijd om de zuurkool en rozijnen toe te voegen en goed te roeren in een pan op laag vuur. Op smaak brengen met peper en zout en de zuurkoolspek in mooie plakken snijden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Pulled pork meat.
Recepten & Foodpairing
Kumar Poot

Pulled Pork van de BBQ

Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten  2 kilo procureur  150 gram

Meer lezen »
Bigos - sauerkraut stewed.
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en

Meer lezen »
Sliced flank or bavette beef meat steak on a cleaver. Black wooden background. Top view
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Bavette met Witbrood

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen

Meer lezen »
Winkelwagentje
Meld je aan

Nog geen account?

Wij gebruiken cookies om de ervaring van de website te verbeteren. Als je doorgaat dan ga je automatisch akkoord met het gebruik van de cookies.

HO! Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.

No access!

You are still too young for our website, hang on! When you are 18 we will be ready for you again.

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18
0 items Winkelwagen