2
Aantal personen
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Ingrediënten
- Pasta
- Kleine champignons
- Spekreepjes
- Knoflook (veel)
- Peper en zout
- Verse peterselie
Recept
We beginnen met de pasta op te zetten in ruim water met zout. Ondertussen bakken we de spekreepjes uit in de koekenpan. Zodra de spekjes licht krokant beginnen te worden, voegen we de champignons en de geperste knoflook toe. Tegen de tijd dat de champignons gaar zijn, is de pasta hoogstwaarschijnlijk ook mooi beetgaar. Voordat we de pasta af gaan gieten, voegen we een paar eetlepels kookvocht van de pasta toe aan de champignons met spek. De zetmeel die de pasta aan het water heeft afgegeven, is een perfecte bindende basis voor een saus. Op deze manier haal je alle smaken uit de koekenpan.
Nu gaan we de pasta mengen met de spek en champignons. Serveren met vers gehakte peterselie en klaar!