Black Angus burger met Chocolade Mayonaise en soya bacon
Recept
De avond van te voren beginnen we met de voorbereidingen. Zet een pan op hoog vuur en brand hierin de grof gemalen peper even in aan. Doe hierbij de suiker, azijn en water. Goed roeren totdat de suiker is opgelost. Doe dit in een bakje met de rode ui in ringen gesneden. Afdekken en in de koelkast zetten.
Ook mag je de bacon ruim overgieten met de soya saus en afgedekt in de koelkast zetten.
De dag zelf beginnen we met het maken van de chocolade mayonaise. Voeg beetje bij beetje de cacaopoeder toe aan de mayonaise en roer deze er doorheen totdat je mooie romige saus hebt met een aangename aanwezigheid van bittere chocolade.
In de tussentijd steken we de barbecue aan.
Heb vooral geduld en zorg ervoor dat de barbecue goed heet is! Extra reden om een lekker biertje open te trekken.
Als de barbecue goed heet is, gaan we de burgers mooi rosé bakken en de bacon knapperig bakken. Als de bacon knapperig is, leg je deze op de burger. Hier bovenop leg je de plak cheddar. Deksel op de barbecue en de kaas rustig laten smelten.
Snijdt de brioche bollen door en grill deze even kort op de barbecue.
Beide helften ruim besmeren met de chocolade mayonaise. Op de onderkant leggen we een paar blaadjes romaine sla en de ingemaakte rode ui. Hier bovenop leggen we de burger. "Deksel" erop en smullen maar!
Het perfecte bier bij dit vlees
Deze burger is een ware symfonie van uitgesproken smaken. Het volle vette vlees wordt begeleid door de bitterheid van de chocolade mayonaise en het zout uit de soya bacon. De zoet/zure rode uien met een pittige twist zorgen voor een mooi contrast. Dit haakt perfect aan bij de dry hopped porter. De bitterheid van de hop werkt perfect samen met de chocolade en de volle smaken kunnen prima opboksen tegen de hoge smaakintensiteit van de porter. Een waar feest in de mond!
Eet smakelijk!