Persoonlijk bezorgd in Gelderland

Gratis verzending boven de €50

Blog

Black Angus Rib Eye met een tintje Cognac

Voor deze pairing pakken we een heel bijzonder stuk vlees: De graangevoerde 100% Black Angus Ribeye steak! Deze steak is misschien wel mijn favoriete stukje vlees. De vetmarmering is zo mooi en duidelijk aanwezig, dat het water al in mijn mond loopt.

Black Angus Rib Eye met een tintje Cognac

Foto van Kumar Poot
Kumar Poot

2

Aantal personen

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

20 minuten

Ingrediënten

Voor het vlees:

Instructies

1

Goed, zoals altijd beginnen we met het aansteken van de BBQ. Zorg dat je een indirecte zone maakt. Dat houdt in dat je niet overal kolen legt, maar bijvoorbeeld de helft leeg laat.

Je hebt dan altijd een zone waar je het vlees kan laten garen, zonder dat het verbrand.

2

Voor steaks hanteren we eigenlijk altijd de HOT & FAST methode: Joekel die bbq aan en stook ‘m lekker hoog op. Zodra de kolen wit worden heb je het juiste punt bereikt waarop je kunt gaan bakken.

3

Vet het rooster iets in met olie, doormiddel van een kwastje. Kan ook met keukenpapier. Bak de Rib Eye steak aan beide kanten tot hij mooi bruin en krokant wordt. Indien je een skrillet (gietijzeren koekepan) hebt, dan kan je deze ook goed gebruiken.

Doordat het heerlijke vet van deze steak dan in het pannetje blijft, bak je de steak in zijn eigen vet! Zoals een echte chefkok het ook zou doen!

4

Mooi grof zeezout en een flinke draai met de pepermolen en klaar is KEES!

5

Met dit fantastische stuk Rib Eye gebruiken we de bbq-saus: ‘Zoete Verleiding’ van de Nederlandse BBQ Rebel. Deze is zo mooi van smaak, dat hij heerlijk pairt met een heel bijzonder bier van KEES: de SUNTURN; een mooie Barley Wine die 6 maanden op Cognac vaten his gerijpt. Dit is echt smullen! Geniet ervan, bijvoorbeeld met je vader!

Ons Bieradvies

Het boodschappenlijstje voor het Black Angus Rib Eye recept

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Pulled pork meat.
Recepten & Foodpairing
Kumar Poot

Pulled Pork van de BBQ

Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten  2 kilo procureur  150 gram

Meer lezen »
Bigos - sauerkraut stewed.
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en

Meer lezen »
Sliced flank or bavette beef meat steak on a cleaver. Black wooden background. Top view
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Bavette met Witbrood

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen

Meer lezen »
Winkelwagentje
Meld je aan

Nog geen account?

Wij gebruiken cookies om de ervaring van de website te verbeteren. Als je doorgaat dan ga je automatisch akkoord met het gebruik van de cookies.

HO! Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.

No access!

You are still too young for our website, hang on! When you are 18 we will be ready for you again.

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18
0 items Winkelwagen