Blog
Deze heerlijke varkensprocureur steaks in St. Louis Style is het ultieme bewijs van een lekkere maar goedkope maaltijd!
4
Aantal personen
Voorbereidingstijd
30 Minuten
Kooktijd
90 tot 120 minuten
Ingrediënten
Voor de Saus:
- Zoete BBQ Saus
- Bronckhorster – Dubbelganger
Voor het vlees:
- Circa 1,5 KG Varkensprocureur
- Je favoriete Rub
- 1,5 Stokbrood
- 1 Ui
Instructies
1
Als eerst starten we met het klaarmaken van het vlees. Snij de varkensprocureur in plakken van circa 1,5 cm (wij kiezen voor 2 steaks per persoon). Wrijf ze vervolgens in met mosterd of olijfolie en bestrooi rijkelijk met je favoriete rub.
2
Steek vervolgens de BBQ aan en maak een directe en indirecte zone (130-150 graden). De steaks leggen we nu eerst op de directe zone. Draai deze na ongeveer 3-4 minuten om en bak deze nogmaals 3-4 minuten.
3
Pak nu een braadpan en giet hier de hele fles BBQ saus en de hele fles Dubbelganger in. Laat deze op temperatuur komen (de saus gaat langzaam borrelen) en doe hier vervolgens de steaks in. Zorg dat alle steaks helemaal “onderwater” staan.
4
Laat de steaks ongeveer 60 minuten zachtjes doorkoken in de saus en draai ze vervolgens om. Na 90 minuten leg je ze nog even op de directe kant van BBQ om de saus goed sticky te maken! Nadat je beide kanten hebt gehad gaan ze terug in de saus. Vanaf dit moment moet je elke 10 minuten controleren of ze gaar zijn. Dit doe je door een satéprikker in het vlees te steken. Als die boterzacht aanvoelt is dit klaar!
5
Serveer de steaks op het stokbrood met een paar stukjes ui. Voor de smaak raden wij aan om de overgebleven saus over de steaks heen te gooien.
Ons pairadvies
In de saus hebben we natuurlijk al wat bier gebruikt waardoor de makkelijkste pairing natuurlijk de Dubbelganger van Bronckhorster Brewing Company is.
Hou je niet zo van een dubbel? Dan zijn er nog een aantal andere pairings mogelijk. In de zomer kan je deze steaks heerlijk eten met een klassieke Mooie Nel van Jopen. In de winter zou je hier ook een Hertog Jan Grand Prestige bij drinken. Hou er wel rekening mee dat de Grand Prestige nogal krachtig van smaak is. Hierdoor kan de sterke smaak van de Grand Prestige de zoete smaak van de BBQ saus overheersen. Wil je een andere wending geven aan het recept? Probeer dan eens een Grand Prestige in plaats van de Dubbelganger!
Meer recepten
13
dec
10
dec
08
dec
02
dec
06
okt
06
okt
11
jun
03
jun
26
mei
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Recente berichten
Recepten & Foodpairing
Pulled Pork van de BBQ
Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten 2 kilo procureur 150 gram
24/03/2022
Recepten & Foodpairing
Banaan met pure chocolade en rode peper uit de oven
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bananen Pure (bittere) chocolade Rode peperkorrels Bruine basterdsuiker Grof zeezout
20/12/2021
Recepten & Foodpairing
Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en
13/12/2021
Recepten & Foodpairing
Bavette met Witbrood
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen
10/12/2021
Recepten & Foodpairing
Warm Gerookte Zalm van de BBQ
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Rookplank 750 gram Zalm Peper & Zout Recept Week de
08/12/2021
Recepten & Foodpairing
Pasta met knoflook champignons en spek
2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Pasta Kleine champignons Spekreepjes Knoflook (veel) Peper en zout Verse
02/12/2021