2
Aantal personen
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Instructies
1
Als eerst starten we met het aansteken van de BBQ. Dit gerecht is lekker snel klaar omdat we gebruik maken van een directe zone.
2
Het klaarmaken van de Bacon. Smeer de bacon in met de Maplesyrup en leg ze kort op de hete zone. Zorg dat je erbij blijft, want door de suiker in de Maplesyrup kan de bacon snel verbranden en dat wil je niet. Het moet juist een mooie karamellaag worden op de bacon.
3
Snijdt het briochebroodje open en grill de binnenkanten kort. Doordat het brood een beetje geroosterd wordt houdt het straks de vet sappen van de burger mooier vast. Doordat een briochebroodje zoet is, zal je hier ook moeten opletten dat het niet te snel verbrandt.
4
Tenslotte bak je Black Angus burgers hot&fast op het hete gedeelte. Deze burgers zijn van zulk mooi vlees gemaakt; dat hoef je dus niet helemaal door en door te bakken (behalve als je zwanger bent).
5
Tip van de Chef. Maak de Black Angus burger af met deze heerlijke hamburgersaus.
Ons Pairadvies
Uitleg BIER&VLEES Pairing: het zoete broodje wordt versterkt door de ‘candied bacon’. Dit pairt heel mooi met het zoetje in het bier. De geroosterde brood smaak pairt mooi met de geroosterde mouten die in het bier gebruikt zijn. Brood is tenslotte het noodlottige geval van granen die geen bier hebben mogen worden.
Meer weten over de Black Angus?
Bronckhorster Beef – 100% Lokaal vlees met internationale kwaliteit
- Door Kumar Poot
- 0 opmerkingen
In mijn zoektocht naar de beste vleessoorten, kwam ik al snel uit bij graangevoerde Black Angus uit Amerika of Australië. Mooi gemarmerd vlees, dat ongekend van smaak is als je de stukken vlees uit de supermarkt en zelfs de gemiddelde slager als referentie hebt. Maar wat nou als je dit vlees ook lokaal kunt kopen?
Meer recepten
Pulled Pork van de BBQ
- Geplaatst door Kumar Poot
- 0 opmerkingen
Banaan met pure chocolade en rode peper uit de oven
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Bavette met Witbrood
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Warm Gerookte Zalm van de BBQ
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Pasta met knoflook champignons en spek
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Black Angus burger met chocolade mayonaise en soya bacon
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Deze burger is een ware symfonie van uitgesproken smaken. Het volle vette vlees wordt begeleid door de bitterheid van de chocolade mayonaise en het zout uit de soya bacon. De zoet/zure rode uien met een pittige twist zorgen voor een mooi contrast. Dit haakt perfect aan bij de dry hopped porter. De bitterheid van de hop werkt perfect samen met de chocolade en de volle smaken kunnen prima opboksen tegen de hoge smaakintensiteit van de porter. Een waar feest in de mond!
Varkensrollade met pruimen en bosbessen
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Het resultaat is een mooie varkensrollade met een fris fruitige twist. De verwarmende smaken van het varkensvlees met de thijm, rozemarijn en de hazelnoten zorgen voor een mooi contrast tegenover het zure bier, terwijl de vulling van pruimen en bosbessen met de rasp van citroen perfect aanhaken bij het fruitige karakter van het bier.
Buikspek met Oolong thee glaze
- Geplaatst door Jos Van Dijk
Het eindresultaat van de buikspek is een symfonie van zoete, zoute en vette smaken die een mooi contrast vormen voor de fris bittere smaak van het bier. Het romig bloemige karakter van de oolong thee haakt mooi aan bij de hinten van bloesem in het bier. Samen zorgt het voor een sublieme smaaksensatie in je mond!
Tomahawk steak met een tropische salsa
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Een dikke vette Tomahawk met een heerlijke tropische salsa. Alle ingrediënten voor een heerlijke zomeravond!
Black Angus Rib Eye met een tintje Cognac
- Geplaatst door Kumar Poot
- 0 opmerkingen
Voor deze pairing pakken we een heel bijzonder stuk vlees: De graangevoerde 100% Black Angus Ribeye steak! Deze steak is misschien wel mijn favoriete stukje vlees. De vetmarmering is zo mooi en duidelijk aanwezig, dat het water al in mijn mond loopt.
Varkensprocureur steaks St. Louis style
- Geplaatst door Kumar Poot
- 0 opmerkingen
Deze heerlijke varkensprocureur steaks in St. Louis Style is het ultieme bewijs van een lekkere maar goedkope maaltijd!